Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Ceramica romană de la Potaissa - subiect de documentare a participanţilor la cea de-a 31-a ediție a Congresului internaţional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores

Cultură
Tools
Typography

Duminică, 30 septembrie 2018 la Muzeul de Istorie Turda şi în Castrul Legiunii V Macedonica a avut loc excursia de documentare a participanţilor la cea de-a 31-a ediție a Congresului internaţional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores.

Manifestarea a fost una dintre cele mai prestigioase manifestări științifice în domeniul arheologiei clasice, cu accent pe studierea vieții economice în Imperiul roman - organizate de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară.

Dat fiind subiectul Congresului, axat pe studiera relațiilor economice ale diferitelor zone ale Imperiului roman prin prisma importurilor și a producției locale de ceramică, scopul excursiei a fost acela de a face cunoscut specialiștilor, proveniţi din diferite ţări europene şi nu numai, a patrimoniului de la Potaissa și mai ales a ceramicii romane produse în cantităţi “industriale” în atelierele de pe “Dealul Zânelor”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS