Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Proiectul "Understanding the diversity behind unspoken words" - UNSPOKEN

Cultură
Tools
Typography

Direcția de Asistență Socială și Medicală, împreună cu partenerii săi, începe implementarea proiectului intitulat "Understanding the diversity behind unspoken words" - UNSPOKEN, proiect finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

"Understanding the diversity behind unspoken words"-UNSPOKEN  (Înțelegerea diversității din spatele cuvintelor nerostite) este un proiect finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene, Acțiunea cheie 1, dezvoltat de Direcția de Asistență Socială și Medicală, serviciu public subordonat Municipalității Cluj-Napoca (România), în parteneriat cu Asociația Babilon Travel (România), Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca (România),  Association of Parents of Hearing Impaired Children (Bulgaria), Culture Without Barriers Foundation (Polonia), Projekte Vullnetare Nderkombetare (Albania) și Autonomia E Descoberta CRL (Portugalia).

Bugetul aprobat al proiectului este de 22.550 de euro, perioada de implementare fiind de 9 luni (1 octombrie 2018 - 30 iunie 2019).

Scopul proiectului este depășirea barierelor de comunicare interculturală cu care se confruntă tinerii cu și fără deficiențe de auz, care provin din culturi și țări diferite.

Principalele activități ale proiectului sunt: organizarea unei vizite de planificare, în avans, a mobilității de tineri (APV), desfășurată la Cluj-Napoca în luna ianuarie 2019, având ca participanți managerii de proiect din grupurile naționale participante și a unei mobilități (schimb de tineri) de 30 de tineri participanți, organizată la Cluj-Napoca în luna aprilie 2019.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la cei 30 de tineri, cu și fără dizabilități de auz, participanți la mobilitate, care provin din cele 5 țări partenere: promovarea dialogului intercultural și a diversității culturale, participarea activă a tinerilor la activități, dezbaterea provocărilor pe care le implică dizabilitățile de auz, discutarea unor aspecte referitoare la politici sociale și legislație din domeniu, creșterea gradului de conștientizare și sensibilizarea tinerilor participanți cu privire la situațiile generate de discriminare.

Tinerii participanți la mobilitate care provin din țările partenere (atât cei cu deficiențe de auz, cât și cei fără deficiențe) vor avea șansa de a face parte dintr-un  mediu intercultural, conștientizând mai bine  provocările cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de auz și situațiile generate de discriminare, se vor familiariza cu limbajul semnelor, vor împărtăși obiceiuri, preocupări, motivații pentru a promova cunoștințele și valorile diferitelor culturi și dialogul intercultural, dobândind, prin metode de învățare non-formale, abilități sociale și culturale, lucrând împreună la elaborarea unei broșuri interculturale.

Conferința de presă în cadrul căreia va fi lansat proiectul va avea loc vineri, 26 octombrie 2018, la ora 11:30, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe site-ul instituției noastre, www.dasmclujnapoca.ro. Dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0264-599316 sau e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS