Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

102 ani de la nașterea lui Ion Rațiu

Sursa imagine: ratiudemocracycenter.org

Cultură
Tools
Typography

Azi, 6 iunie 2019, se împlinesc 102 ani de la nașterea lui Ion Rațiu. Aș vrea să reamintesc profilul unui Om. A unui Mare Român. Poate îl vor lua ca exemplu unii din cei care, vremelnic, ne conduc.

Ion Rațiu  aparține unei familii care a dat diplomați, oameni politici de seamă (nu politicieni), prelați și cărturari.

S-a născut la Turda, la 6 iunie 1917, și a studiat la universitățile din Cluj, Munchen și Cambridge, dobândind două licențe, în drept și științe economice, precum și un doctorat în științe politice.

Din 1965 până în 1985 a fost președintele Asociației Culturale a Românilor din Anglia, ACARDA, și membru fondator al Amnesty International. Membru fondator al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi, Geneva 1984, al cărei președinte devine de la înființare. Deși constrâns să trăiască în exil, a rămas toată viața cetățean român, nerenunțând niciodată la cetățenie si nesolicitând niciodată altă cetățenie. A avut totdeauna domiciliul legal în România, țara natală fiind principala preocupare a întregii sale activități. Un om de o mare probitate morală, care a dus faima Turzii și a României mai bine decât mulți ambasadori sau alte oficialități. În ceas de amintire, să-i cinstim amintirea și să-i urmăm exemplul de Mare Român.

Alexandru IGNAT

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS