Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cum vad artistii turdeni Turda - expozitie la GMA | GALERIE FOTO

Diverse
Tools
Typography

Expoziţia care poate fi vizitată în aceste zile la Galeria Municipală de Artă din Turda reuneşte lucrări ale artiştilor plastici "filarmonişti" în care sunt surprinse diverse peisaje sau stări care, într-un fel sau altul, au legătură cu Turda.

Fie că e vorba de fotografie, pictură sau sculptură, nu mai puţin de 17 plasticieni au pus laolaltă 12 fotografii, 35 de picturi şi 7 sculpturi pentru a fi admirate în cadrul expoziţiei "Turd'art" organizată de Societatea Culturală "Filarmonia" Turda.
Cei ale căror lucrări pot fi admirate în perioada 2-19 septembrie anul curent la Galeria Municipală de Artă Turda sunt, într-o ordine nu altfel decât alfabetică a numelor lor, următorii: Flaviu Bugnariu, Manole Ciui, Ovidiu Cosac, Maria Cristea, Ioan Crişan, Tiberiu Gherman, Maria Ilişiu, Gavril Nechifor, Larisa Oniş, Dumitru Popa, Teo Pruteanu, Felicia Răcean, Oleg Rusnac, Iosif Stegaru, Vasile Taşcă, Nicuşor Ţigănilă şi Cornelia Vidraşcu.
Printre cei care au luat cuvântul la vernisajul care a avut loc pe 5 septembrie de la orele 18.00 a fost şi directorul Casei Municipale de Cultură Turda, Felicia Răcean. "Este o mare bucurie pentru noi, cei care am creat ceva pentru dumneavoastră, mai ales că putem să spunem că astăzi deschidem toamna artelor. Intrăm în toamnă, dar nu nai cu flori, ci cu peisaje şi cu lucrări cu totul deosebite" spunea Felicia Răcean mărturisind şi că "ne face o mare onoare şi cinste că veniţi la expoziţiile pe care le organizăm pentru că noi pentru dumneavoastră creăm şi-i felicit pe toţi colegii care s-au prezentat cu lucrări la această expoziţie", urmând apoi o prezentare a lucrărilor şi a artiştilor prin ochii directorului Casei Municipale de Cultură Turda.
Artistul Iosif Stegaru nu s-a referit neapărat la lucrări ci, mai degrabă, a prezentat tema expoziţiei referindu-se totodată la "o încărcătură emoţională evidentă" a artiştilor care "au dat tot ce-au putut mai bun în decursul verii ca să putem intra în această toamnă cu o expoziţie de ţinută", părerea artistului turdean fiind că "până în final reuşim să facem faţă exigenţelor dumneavoastră, dar aceasta veţi aprecia cel mai bine domniile voastre".
Nu în ultimul rând, Iosif stegaru a ţinut să îşi felicite trei dintre colegi, apoi să anunţe surpriza pregătită pentru vernisaj.

{gallery}2014/140905turdart{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS