Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Programul dedicat Zilei Culturii Naționale la Turda

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Turda printr-o serie de manifestări culturale care se vor desfășura în data de 15 Ianuarie 2021, începând cu ora 18:00. Prin aceste acțiuni ne alăturăm proiectului inițiat de Ministerul Culturii ce propune  un demers cultural unitar la nivel național: aprinderea simbolică a Flăcării Culturii.

Programul manifersărilor dedicate Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu:

Ora 18:00 - Proiecție imagini ce îl înfățișează pe marele poet național Mihai Eminescu pe clădirea Teatrului Național Aureliu Manea.

Ora 18:00 - pe scena Teatrului Național Aureliu Manea are loc spectacolul de muzică și poezie: „România frumoasă” unde îi putem revedea pe îndrăgiții actori turdeni ai Teatrului Național Aureliu Manea și artiștii lirici, precum muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristian Hodrea (bas-bariton), Ioana Felea Popa (soprană), Irina Călin, Iulia Merca și Elena Lungu (la pian).

Ora 18:00 – 20:00 Galeria de Artă Valer Suciu va găzdui proiecția de pictură după creația eminesciană intitulată „Din cerurile albastre”.

Accesul la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale se va face în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacole a Teatrului, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, iar accesul se face pe baza de invitație care se poate obține de la sediul Casei de Cultură. Mai multe informații puteți obține la tel: 0264.311-980.         

Biroul de Presă