Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, Feb
134 New Articles

De curând...

Grid List

Într-o perioadă în care viitorul Uniunii Europene și al următoarelor generații este dominat de incertitudini, rolul implicării tinerilor în comunitate este mai important ca oricând. Adolescența este o perioadă decisivă în formarea fiecărui individ; în această perioadă, tinerii își formează valorile după care se vor ghida întreaga viață - relațiile personale, raportarea la ceilalți cetățeni alături de care trăiesc, raportarea la educație și cunoaștere, precum și la viața profesională și carieră.

Având în vedere temperaturile scăzute, pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț și pentru a evita cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor și instalațiilor, Compania de Apă Arieș adresează utilizatorilor câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă în perioada rece:

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul primar - Dorin Nicolae LOJIGAN - a semnat contractul de finanțare aferent obiectivului de investiții „Anvelopare imobil din strada Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Pavel Dan”.

Partidul Național Liberal (PNL), prin vocea secretarului general, dl. Lucian Bode, a anunțat un proiect de lege prin care ar fi înăsprite pedepsele prevăzute de Codul Penal pentru unele fapte, precum ultrajul și tulburarea liniștii publice. Proiectul de lege este asumat de președintele partidului, dl. Nicolae Ciucă, și de dl. Bode însuși, în calitate de parlamentari.

Marţi, 7 februarie 2023, cererea privind "Înființarea Centrului de Colectare prin Aport Voluntar Turda" a fost aprobată.

În această seară (miercuri, 18 ianuarie 2023) un tânăr în vârstă de 14 ani a fost lovit de un autoturism în timp ce era angajat în traversarea regulamentară a străzii.

În această dimineaţă (mirecuri, 11 ianuarie) pe raza localităţii Mihai Viteazu (la ieşire din Turda spre Alba Iulia) a avut loc un eveniment rutier în care, potrivit IPJ, au fost implicate două autoutilitare şi care s-a soldat cu pagube materiale.

În dimineaţa zilei de duminică, 8 ianuarie 2023, pe raza comunei Feleacu, a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme. În urma evenimentului rutier, trei persoane au rămas încarcerate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Ana Visian

Social

Vârsta continuă să fie un criteriu important în procesul de recrutare, așa cum reiese din rezultatele celui mai recent sondaj BestJobs, iar creșterea vârstei de pensionare are potențialul de a schimba dinamica pe piața muncii. Astfel, 80% dintre candidații de peste 45 de ani simt că există o reticență a recrutorilor privind persoanele mai în vârstă, iar 60% susțin că au participat la cel puțin un interviu de angajare la care au fost discriminați din cauza vârstei. De cealaltă parte, 1 din 3 recrutori recunoaște că a refuzat cel puțin o dată un candidat din cauza vârstei sale.

Compania Eckerle Automotive SRL face parte dintr-un grup german cu prezenţă internaţională în Germania, Ungaria, Mexic şi China. În România sunt prezenţi din 2003 şi de atunci au permanent peste 800 de angajaţi.

Societate din Turda angajează:

  • Primitor-distribuitor
  • Muncitor necalificat (la magazie)

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, instituție sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost dotat cu noi echipamente medicale, respectiv șase incubatoare, șase pompe peristaltice și trei injectomate.

Într-o postare pe reţeaua de socializare facebook, primăria Turda anunţă că “valul renovării” ajunge şi la spitalul turdean, renovarea energetică a unităţii spitaliceşti fiind aprobată prin PNRR.

Consiliul Județean Cluj a dotat Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății, cu șase noi echipamente medicale.