Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Fri, Dec
139 New Articles

Educaţia n-a omorât pe nimeni

Încă un proiect de educație finalizat cu succes în comunitatea tudeană!

Consiliul Județean Cluj a organizat marți, 28 noiembrie 2023, Gala Performanței Educației Clujene. În cadrul acestui eveniment, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și care s-a bucurat și de prezența mitropolitului ÎPS Andrei Andreicuț, au fost premiați elevii și cadrele didactice din județ care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale în anul școlar 2022-2023.

Astăzi a avut loc receptia lucrărilor din cadrul proiectului Reabilitarea și dotarea creșei Poiana cu Castani. Prin acest proiect se asigură un număr de 16 locuri pentru cei mici. Astfel, asigurăm dezvoltarea lor timpurie intr-un cadru modern si primitor.

Proiectul “CreActiv în Școala ta” s-a încheiat astăzi, 28 Noiembrie 2022 cu un atelier interactiv la Liceul Teoretic Pavel Dan, unde aproximativ 50 de elevi au fost principalii protagoniști.

Proiectul “CreACTIV în școala ta” - ce isi continua desfasurarea pana in 28 noiembrie - al Asociației Activ Pentru Tine își propune să contribuie la formarea și dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-19 ani, oferind modele de “artă” ca mijloc de stimulare a inteligenței emoționale.

Inteligența emoțională este abilitatea de a putea evalua și exprima emoții, de a accesa și genera emoții ce sunt ușor înțelese.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-20120/POR/318/10/2, POR 2017/10/10.2/7 regiuni/ “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale/Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe parcursul vieții”, care s-a deschis în data de 04.01.2018, ora 13.30, Primăria Municipiului Câmpia Turzii a depus o cerere de finanțare, pentru:

Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” a fost selectat de către Biroul de Informare al Parlamentului European, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, să participe alături de alte 24 de şcoli din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Harghita, Mehedinţi, Olt, Suceava, Vaslui la programul educativ ŞCOLI AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN, iniţiat de PARLAMENTUL EUROPEAN. 

Trei elevi și doi profesori din cadrul Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii au fost premiați de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj în cadrul primei Gale a Excelenței Clujene în Educație din acest an pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiadele Naționale din cadrul Disciplinelor Tehnice: Electrotehnică, Automatizări și Telecomunicații, respectiv Electric, Electrotehnic, Electromecanic în anul școlar 2016- 2017.  

Sute de elevi, însoțiți de părinți şi cadre didactice, din aproape 35 de şcoli din județele Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Teleorman și Vaslui au participat azi, 31 mai 2019, la Festivalul bunătăţilor tradiționale de la Turda

Patru elevi de la Colegiul „Emil Negruțiu” Turda s-au calificat la faza națională a competiției Compania Anului organizată de Junior Achievement România.

(comunicat)
Joi, 16 mai 2019, la Colegiul „Emil Negruțiu” Turda se desfășoară Târgul ofertelor educaționale pentru zona Turda – Câmpia Turzii. Rolul târgului este ca, aici, elevii din clasele a VIII-a să discute direct cu reprezentanții liceelor despre specializările și calificările pe care acestea le organizează în anul școlar 2019-2020 și să-și aleagă, astfel, traseul de formare pentru următorii ani.

Marţi, 15 martie, cu ocazia Zilei Mondială a Drepturilor Consumatorilor, mai mulţi elevi au participat la o întâlnire cu cei care le-au putut oferi informaţii în legătură cu drepturile pe care le au în calitate de consumatori.

Școala Gimnazială Teodor Murășanu anunță cu bucurie lansarea unui nou proiect cu impact pentru comunitatea locală din Turda cu titlul: „Școli Sănătoase’’, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, ce va fi implementat în cursul acestui an.

Anul școlar 2022-2023 va fi structurat în 5 module, începând cu data de 5 septembrie și însumează 169 de zile lucrătoare (36 de săptămâni), structurate astfel:

O veste tristă s-a răspândit fulgerător în rândul comunităţii turdene şi a corpului profesoral. Profesorul de matematică Ioan Groza, fost director al Şcolii gimnaziale “Avram Iancu” din Turda, a trecut la cele veşnice.

Cu ocazia zilei porților deschise, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Turda ne-am bucurat împreună azi, 7.03.2018, de oaspeți dragi nouă, viitorii noștri elevi care ne-au vizitat pentru a se pregăti pentru o nouă etapă a călătoriei spre cunoaștere.

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda vă invită, dragi viitori elevi, părinți, chiar și bunici, la Ziua Porților Deschise, unde veți putea cunoaște oferta educațională a școlii, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj și Colegiul Național "Mihai Viteazul" Turda au organizat marţi, 4 aprilie, un Târg Educațional pentru elevii claselor a VIII-a.

Echipa de robotică CyberPunk Robotics a Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda a participat la etapa națională a sezonului 7 din cadrul competiției BRD First Tech Challenge 2023 din București în perioda 3-5 martie. Echipa face parte din această competiție de 7 sezoane, reușind să se califice la etapa națională de 6 ori, acum pentru cel de al 4-lea an consecutiv.

Evenimentul DemoPunk 5 este o competiție amicală între echipele de robotică. În această competiție avem șansa de a ne antrena mai mult pentru etapa națională, care va avea loc la București în perioada 3-5 martie.

Pictură, literatură, ştiinţe, prin toate acestea elevii vor arăta că „Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului" (Victor Hugo). Printr-un proiect inedit, Şcoala Andrei Şaguna îi invită pe elevi să se întreacă în cunoştinţe despre natură.

Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna” Turda organizează Concursul interdisciplinar „Pe urmele sfinţilor”, pentru al patrulea an consecutiv. Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt: Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Turda, Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Turda, Uniunea Artiştilor Plastici Turda, Compania de Apă Arieş, Turda, Cofetăria Rusalca, Covrigăria Gigi Turda şi S.C. Botezan S.R.L. (pâine).

Pentru al VI-lea an consecutiv, Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda și-a deschis  porțile în perioada 9-15 mai prin Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, invitându-i pe elevi să participe la cele patru secțiuni: secţiunea 1 – „Călătorie prin pădure ”  – concurs de compoziţie plastică, secţiunea 2 – „Călătorie prin pădure ” – concurs de creaţie literară, secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă, secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren.

La Școala Gimnazială Horea Cloșca și Crișan Turda, cu sprijinul Asociației Horea, Cloșca și Crișan, s-a organizat în luna octombrie două activități de programare și robotică în cadrul proiectului Bit cu bit spre… Microbit.

Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” Turda a fost vizitată de un număr mare de părinți atât pentru a afla condițiile de înscriere în clasa a 5-a Engleză-intensiv, cât și pentru a se informa despre înscrierea în Clasa Pregătitoare , 2023-2024.

Cristina Arion (Sursa imagine: Daniela Arion)

M. Vodă

Cristina Arion, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazul a obţinut premiul II la concursul interjudeţean de matematică pentru clasele IV-VIII Olimpiada Satelor din Transilvania.

Începând cu luna decembrie elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din Mihai Viteazu, îndrumați de dascăli devotați, au participat la fazele locale ale Olimpiadelor de Limba și literatura română (prof. Mihaela Cocan și Ioana Mircea), Matematică (prof. Daniela Chira și Daniela Sas), Geografie (prof. Cismaș Ioana), Istorie şi Cultură civică (prof. Mihaela Farcaș), la fiecare dintre aceste materii calificându-se la faza județeană.

Evenimentul „Gala excelenţei în educaţie” desfăşurat în 5 octombrie 2016 de „Ziua educaţiei” a avut loc în sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai” unde  au fost premiați cei mai buni  profesori şi cele mai bune unităţi şcolare clujene.

Anul 2016 a marcat un nou succes pentru Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” din municipiul nostru, în special prin reuşitele absolvenţilor unităţii şcolare. Pe doi dintre absolventi - Adela Ţigănilă şi Bogdan Silvăşan - i-am întâlnit alături de profesorii lor la şcoală şi de la bun început am observat la această şcoală că raportul elev-profesor era mai degrabă o prietenie, iar bucuria de a fi împreună era evidentă.

Adela Ţigănilă este o adolescentă ce face parte dintre cei mai performanţi elevi turdeni. Absolventă 2016 a Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş” din municipiul Turda, va fi din această toamnă boboc al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Turda.

Bogdan Silvăşan este unul dintre absolvenţii excepţionali 2016 ai Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş” din municipiul Turda şi nu doar atât, la examenele de Evaluare Naţională obţinând a şasea medie ca valoare, la nivelul tuturor şcolilor din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile învecinate.

Colegiul Tehnic Turda a participat la competitia natională „Targul de Primavară al Firmelor de Exercitiu”, competiție care se adresează elevilor pasionați de antreprenoriat și care a reunit nu mai putin de 55 de firme de exercițiu și aproximativ 360 de elevi din țară, care au prezentat idei de afaceri foarte variate.

O veste tristă s-a răspândit fulgerător în această dimineaţă pe reţeaua de socializare facebook, dar nu numai: cel care - de-acumj - a fost profesorul şi directorul Colegiului Tehnic Turda, Dumitruu Mateescu, s-a stins din viaţă.

O veste tristă a lovit ca un fulger comunitatea cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic Turda, dar nu numai.

În perioada 25-29 noiembrie 2018 la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda au avut loc o serie de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, respectiv:

Importanţa Centenarului Marii Uniri a fost marcată şi de Şcoala “Simion Balint” din Copăceni printr-o serie de activităţi desfăşurate pe parcursul lunii premergătoare marii sărbători de la 1 Decembrie 2018.

Proiectul PNRAS a oferit   posibiltatea elevilor noștri de a face o incursiune în tainele istoriei.

În cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar, elevii școlii noastre au beneficiat de activități în aer liber, deplasări care le-a recompensat munca depusă pentru obținerea unor reultate mai bune la învățătură.

Olimpiadele școlare reprezintă concursuri care implică multă muncă, perseverență și ambiție.

Elevii Școlii Profesionale Poiana Turda, au participat ieri, 14.11.2023, la faza locală ONSS (Olimpiada Națională Școlară Sportivă) - Tenis de masă.

Doi elevi ai Şcolii Profesionale Poiana din Turda au făcut parte din Parada Debutanţilor, de la Balul Operei, 2023.