Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Jul
82 New Articles

Un fel de F.A.Q.

Editorial
Tools
Typography

Din anumite puncte de vedere poate părea oarecum firesc să existe, în eter, sau în minţile unora, diverse întrebări. Nu avem pretenţia că le intuim noi pe toate, însă putem spune că, la câteva, ne putem referi. S-o luăm cu începutul, deci! La început a fost doar întuneric... pardon...

De ce încă un site?
Păi în primul rând pentru că loc pe net este. Apoi pentru că, în liceu, un profesor de limba şi literatura română îmi spunea, referitor la comentariile pe care elevii se zbat să le facă la literatură, că dacă un text admite o interpretare, atunci admite „n” interpretări. Analog (că digital e mai greu!), evenimentele pot fi privite din mai multe unghiuri, desigur, fără a distorsiona ştirea.

De ce acum?
Păi dacă nu acum, atunci cine?...
Acum s-a întâmplat... E ca atunci când eşti mic şi nu ai acces la informaţii cu caracter... erotic, de exemplu şi eşti convins că te-a adus barza, nu că totul poate fi programat.
Deci, acum a venit barza!
În altă ordine de idei, momentul poate fi interpretat ca având legătură cu campaniile electorale din acest an, cu anul electoral, în sine. Greşit!

Conţinut?
Acuma asta e chiar culmea! :)) Navigatio is mater studiorum, nu?
Totuşi, despre conţinut, lucrurile sunt foarte simple: ştiri, informaţii, opinie, divertisment...
În cazul în care anumite materiale de pe acest site vi se pare că sunt scrise altfel, vă înşelaţi: nu vi se pare, ci chiar aşa este! Ca revers, dacă vi se pare că anumite materiale de pe acest site sunt tendenţioase, aveţi dreptate: vi se pare!
Dacă, însă, anumite materiale par să fie deja cu un picior în domeniul pamfletului, din nou aveţi dreptate: aşa e, ceea ce revine la a spune că ele trebuie tratate ca atare!
Deci, în principiu, e vorba de materiale publicistice despre evenimentele la care am fost sau despre care ni s-au trimis informaţii. Despre cele la care nu am ajuns din diverse motive, pot exista referiri la alte platforme informative sau vor apărea pe site cu acordul autorilor lor.
Oricum, ca să fie limpede în ceea ce priveşte întregul conţinut, nu băgăm în gura oamenilor ceva ce ei n-au scos pe aceeaşi gură şi, mai important, fără a denatura, sub nicio formă, adevărul ştirii, al informaţiei. ***

Categorii (rubrici)?
Cele clasice. Aici vom face, însă, referire la două dintre ele: „Agora” şi „Cu gura plină”.
Agora”, după cum uşor se poate intui, se doreşte o categorie (rubrică), în care omul îşi poate spune opinia, părerea dar fără atac la persoană şi fără limbaj plin de "obscenităţuri" (asta, ca să înţeleagă şi EBA). De asemenea, autorul opiniei îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cele declarate în spaţiul public cât şi pentru identitatea declarată, motiv pentru care anonimii îşi pot deja căuta loc în altă parte (cum spuneam, loc pe net este şi pentru ei).
Cu gura plină” este o rubrică al cărei nume ne-a venit cu gândul la faptul că cei puşi, într-un context sau altul, mai mestecă şi vorbe pe care nu le stăpânesc chiar în totalitate. Că din neatenţie, că din necunoaştere, asta rămâne să ne convingă ei. Cât despre noi, doar observăm cum se încăpăţânează ei să calce taman pe filamentul din bec, dar nu reuşesc fără să spargă becul în sine. Deh, viaţă grea de persoană publică, ce mai...

Comentarii?
La liber, doar să nu conţină un limbaj necuviincios şi nici să nu vă dezvăluie incultura. (Ştiţi cum se spune: câteodată, în loc să taci şi să dai impresia că eşti prost, te trezeşti deschizând gura şi înlături orice dubiu). Sau să v-o dezvăluie? Voi decideţi!

Preluare conţinut?
Dacă ţineţi morţiş, OK! Dar măcar spuneţi „la lume” de unde aţi preluat. Dacă, totuşi, nu vreţi să spuneţi, veţi fi încă „neşte” unii care – în ochii opiniei publice care „vă gineşte” – puteţi pica fie de papagali (în cel mai rău caz), fie de doctoranzi în şamngleală (în cel mai intelectual caz). Cu optimism, totuşi, succes în întreţinerea obrazului subţire!

*** - Excepţie fac "bulele". De dragul amuzamentului, pe site s-ar putea găsi fotografii în care, prin bule de dialog, se sugerează dialoguri sau afirmaţii imaginare ale celor care apar în fotografie. În astfel de cazuri, respectivele materiale sunt pamflete şi trebuie - aţi ghicit! - tratate ca atare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS