Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Sun, Oct
129 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar TNAMT a pregătit pentru această lună o listă lungă de spectacole, comedii, drame, recitaluri de poezie, spectacole pentru copii, dar și un spectacol în premieră. De asemenea, în perioada 14-24.10, sărbătorim 73 de ani de la înființarea Teatrului din Turda, eveniment care va fi marcat la fel ca în fiecare an, printr-o serie de reprezentații speciale.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 1-29 Octombrie 2021 expoziția personală de acuarelă semnată Cornel Vana, pictor de excepţie şi artist de marcă al Turzii, a cărui creaţie este recunoscută în plan naţional şi internaţional. Expoziția se intitulează ”România pusă în ramă” și poate fi vizitată zilnic, de Luni până Vineri, între orele 7.30 și 17.45 (Sâmbăta și Duminica instituția fiind închisă). Intrarea este gratuită.

Școala de fotografie este un proiect organizat de Potaissa Art, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow care a oferit șansa a 20 de tineri liceeni din zona Arieș să-și dezvolte abilități în domeniul fotografiei folosindu-se de acces gratuit la un studio mobil de fotografie ce beneficiază  de lumini profesionale și cameră foto. Pe lângă dezvoltarea profesională, proiectul a oferit șansa de exprimare personală într-o formă artistică a tinerilor beneficiari în proiect.

În 30 August se împlinesc 13 ani de la inaugurarea Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Municipiului Turda și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și Societatea Culturală Filarmonia Turda.

Vineri, 16 Iulie a.c., Agora Restaurant și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, au dorit să marcheze la Turda Ziua Națională a Franței printr-un eveniment altfel decât cele de până acum. A fost o după-masă gastronomică cu meniu de excepție, și întâlniri cu limba, cultura și muzică franceză.

Anul 2021 ne aduce la Turda câteva spectacole speciale ale unor mari teatre din România.

Cel mai recent cântec al artistului turdean Paul surugiu - Fuego - a fpst prezentat ca un moment special în cadrul emisiunii “Drag de România mea” de la TVR 2.

27 de artiști și trupe din Europa Centrală și de Est au fost selectate să participe în prima etapă a HEMI Music Awards 2021 - un program de talente pentru muzicienii care vor să-și dezvolte o carieră internațională. Lucia, JazzyBIT și Funkorporation sunt cei 3 artiști selectați de juriul internațional care vor reprezenta Romania în cadrul programului.

Toți copiii care vor să studieze muzica și să cânte la un instrument muzical de alamă sau lemn (abanos), gen: trompetă, tenor hom, tubă, trombon, clarinet, sau care doresc să se pregătească pentru școli cu profil vocațional se pot înscrie la cursurile organizate de Fanfara „Promenada”. Vârsta optimă de înscriere este 10-11 ani.

A venit Vara #JunioriVara!
Vino si tu și descoperă #potecitematice, pe Valea Arieșului … și trăiește cele mai faine aventuri în natură!

A venit Vara #JunioriVara!

#Potecatorii se adună pe #potecitematice, pe Valea Arieșului.

JuniorRanger.RO este o platformă interactivă, dedicată promovării activităților educative pentru cunoașterea naturii, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.

Club Sportiv Samurai Turda a participat la Cupa Transilvania desfășurată la Targu Mureș (18.09.2021) și Campionatul Mondial de Karate WUKF organizat în acest an la Cluj Napoca in perioada 23-26.09.2021

Sportivii Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda s-au reunit în septembrie, când a fost finalizată componența grupelor de antrenament și s-a stabilit programul pentru următoarea perioadă.

O delegație a U.E.F.A. (Union of European Football Associations) a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru desfășurarea viitorului Campionat European de Fotbal U21. Acesta va avea loc în vara anului 2023 în România și Georgia și va reuni 16 echipe participante, inclusiv formațiile reprezentative ale țărilor gazdă.

Tocmai eram în proces de a face subtitrarea pentru un film despre care o să aflaţi în zilele următoare informaţii în plus.

Tinerii au rar parte de oportunități de formare și exprimare artistică. Astfel că, mulți tineri nici măcar nu apucă să profite de șansa de a descoperi domeniul artistic și chiar de a-și construi o posibilă carieră în acesta.

Ca să vedeţi ce facem când nu ştiţi ce facem dar mai ales în ideea de a mai ieşi din monotonia zilnică, am zis să vă arătăm ceva ce nu toată lumea ştie / cunoaşte, anume ce înseamnă munca din spatele unui produs finit, fie el cât de simplu.