Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Ateliere creativ-educative și lectură în livadă la prima ediție a Festivalului regional LALEAUA PESTRIȚĂ DE GRINDENI organizate de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează Duminică, 1 Mai 2022, ateliere gratuite creativ-educative și lectură pentru copii în cadrul primei ediții a Festivalului regional LALEAUA PESTRIȚĂ DIN GRINDENI, comuna Chețani județul Mureș.

Evenimenul, organizat la inițiativa firmei ”Tradiții Păstrate” care aparține lui Eniko și Sorin Chiorean, în parteneriat cu Primăria comunei Chețani (jud. Mureș) și GAL Poarta Apusenilor, cuprinde activități cultural-recreative pentru întreaga familie care cuprind spectacole muzicale (muzică populară, ușoară, folk), dansuri populare, dansuri de societate etc., desfășurate în intervalul orar 9-18 în satul Grindeni, comuna Chețani, județul Mureș, pe strada Parcului 547154.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în colaborare cu Școala gimnazială Chețani, cu structurile: Școala primară Grindeni și Școala gimnazială Hădăreni, va pune în cadrul atelierelor creativ-educative la dispoziția celor mici, în mod gratuit, materialele necesare pentru a desena, a realiza colaje, felicitări, obiecte decorative, toate având ca temă principală laleaua. Copiii vor fi îndrumați de către bibliotecare. Dezvoltarea creativități este un proces extrem de important pentru orice copil, deoarece constituie un exercițiu benefic prin care cel mic își antreaneaza capacitatile cognitive. Atelierele de picturi, de lucru manual, lectură și alte categorii de workshop-uri practice pe care le organizăm pentru cei mici sunt momente favorabile dezvoltării abilităților lor de comunicare. Astfel, ei învață, își dezvoltă creativitatea și se și distrează. De asemenea, intenționăm, dacă cei mici se vor arăta interesați, să organizăm și lecturi a unor texte (mici povești, legende, poezii etc) care au ca temă principală laleaua pestriță sau laleaua comună. Obiectele realizate de copii rămân la ei și, dacă doresc, le pot licita în cadrul festivalului. Pentru cei aproximativ 60 de copii care estimăm că vor participa la atelierele noastre, pregătim și mici surprize. Atelierele creative și lectura vor avea loc în livadă.

Dacă vreți să participați alături de copiii sau nepoții Dumnevoastră la aceste ateliere de la Festivalul LALEAUA PESTRIȚĂ DIN GRINDENI, vă așteptăm cu drag!

Daniela Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37, E-mail: contact@bibliotecaturda.ro