Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Filmul de la TIFF vine la FITT. Vă aşteptăm să-l vizionăm împreună!

Marţi, 21 iunie 2022, de la ora 18.00 (fix) Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda găzduieşte proiecţia filmului documentar “Monumente şi statui emblematice ale municipiului Cluj-Napoca”, eveniment care are loc în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Turda.

Gândit ca parcurs itinerant prin municipiul Cluj-Napoca, filmul e acel tip de material documentar care vă pune faţă în faţă cu aspecte necunoscute opiniei publice şi informaţii cel puţin inedite despre o parte din monumentele şi statuile care populează spaţiul arhitectural al municipiului Cluj-Napoca, construcţii rămase ca arc peste timp, care vi se dezvăluie acum cu poveşti aparte, necunoscute, care vă vor face mai atenţi data viitoare când vă veţi afla în apropierea unui monument sau a unei statui.

La realizarea acestui film documentar am contribuit prin filmat, editat/montat, colorizare, sunet, sound design (deci cam tot) plus alte detalii care au făcut posibilă, într-un final, inclusiv întrevederea noastră, a tuturor, care va avea loc la CRD Turda, marţi, 21 iunie, de la ora 18.00.

Având la bază textul şi munca de documentare a scriitorului clujean Ioan Ciorca, proiectul acestui film a fost posibil prin implicarea Editurii Ecou Transilvan, a Asociaţiei Ecouri Transilvane şi a societăţilor Smart Division şi pixel Hunter.

În sinopsisul redactat pentru acest film documentar, scriitorul Ioan Ciorca preciza:

“Faptul că municipiul Cluj-Napoca este o mostră de multiculturalism aplicat, e certificată de dovada evidentă a coexistenței interetnice, ilustrată prin așezămintele, monumentele, statuile și lăcașele sale de cult și de cultură. Indiferent de vremuri, acestea nu pot fi trecute cu vederea, pentru că dacă vedem în măsura în care înțelegem, a vedea mai bine înseamnă a înțelege mai mult”.

Mai multe detalii, însă, veţi afla la momentul proiecţiei de la invitaţii care au făcut posibil acest proiect.

Vă aşteptăm la film şi vă stârnim interesul pentru mai mult prin imaginile de mai jos.

Iar dacă vreţi mai mult şi dacă vreţi să socializăm împreună cu oameni faini, vă aşteptăm marţi, 21 iunie, ora 18.00 la CRD Turda!