Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Noaptea muzeelor: Bucătăria și obiceiurile culinare la romani - Degustare de bucate pregătite după rețete antice la Potaissa

Vă așteptăm în cea mai importantă “noapte” din an, și anume pe 19 mai, să descoperim împreună secretele gastronomiei antice. Cei ce vor fi alături de noi, vor avea posibilitatea să viziteze expoziția de bază, să deguste preparate pregătite după rețete antice și să vizioneze filmul lui Federico Fellini - Satyricon. Filmul, realizat în anul 1969, aduce în prim plan celebrul banchet roman organizat de un personaj recent îmbogățit, scoțând în evidență extravaganța și opulența celor bogați.

Nu va lipsi animația de epocă și muzica antică.

Iată câteva din preparatele cu care vă întâmpinăm: pâinici cu semințe (PANIS HERBA), salate diverse (MORETVM, LENTICVLVM), dar și nelipsitul desert (LIBVM).

Nu uita! Fii alături de noi în cea mai lungă noapte din an, Noaptea Europeană a Muzeelor!

PROGRAM

  • 18:00 – 00:30 vizită în expoziția de bază a muzeului
  • 18:00 – 20:15; 20:30 – 22:45 proiecție de film  
  • 18:00 – 21:00 degustare de mâncăruri preparate după rețete romane