Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Anda Mazăre-Haţegan debutează expoziţional la Câmpia Turzii

Sâmbătă, 13 iulie 2019, începând cu ora 18.00, Palatul Cultural “Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii găzduieşte vernisajul primei expoziţii semnate de tânăra Anda Mazăre-Haţegan, o expoziţie care cuprinde 15 lucrări de grafică şi pictură, intitulată “Viaţa văzută în alb-negru”.

Studentă în an terminal la secţia “Grafică” a UAD (Universitatea de Artă şi Design) Cluj-Napoca şi membră a AAP (Asociaţia Artiştilor Plastici) Câmpia Turzii, Anda s-a remarcat în expoziţiile colective în care a expus alături de alţi colegi din AAP sau în cele în care a expus alături de colegi ai săi de la facultate.

Anda este unul din acei tineri frumoşi şi minunaţi, sinceri, perfecţionişti şi talentaţi, care ne fac să sperăm că viitorul se află pe mâini bune. Între activităţile ei de voluntariat se numără şi pictarea pereţilor Spitalului Municipal din Câmpia Turzii.” scria Dana Deac - membru activ al AAP Câmpia Turzii - pe contul său de facebook.

Cu un discurs artistic de necontestat, remarcat în toate expoziţiile la care a expus până acum alături de alţii, sâmbătă Anda vine să ne vorbească în expoziţia sa personală despre pasiunea pentru desen, pasiune pe care o are de când se știe, moştenită, probabil, de la tatăl său. Aşa că era de așteptat ca viaţa sa să se afle sub semnul artei şi ca pasiunea să se transforme în profesie. În arta plastică a Andei există o întâlnire specială între forţă şi delicateţe. E o dantelărie făcută atât cu un rafinament extraordinar, cât şi cu tuşe viguroase sau culoare violentă. Gândindu-mă la toate lucrările pe care i le-am văzut până acum, mărturisesc cu mâna pe inimă că avem de-a face cu un pictor adevărat. Imaginile pe care le construiește pe colile albe sau pe pânze sunt reverii cromatice, sau în alb-negru, de linii frânte şi curbe, contopite cu mare știință, Anda s-a dovedit a fi artista care sfințește albul pur al suprafețelor goale cu privirea și mâna, născând compoziții, făcând din aerul mișcător al mâinii cadre îmblânzite care alină sau stârnesc privirile, stările şi emoţiile.“ mai remarca Dana Deac, adăugând: “Tânăra artistă mi-a mărturisit că e fascinată de pictorul şi sculptorul American Roy Liechtenstein, cunoscut şi pentru benzile sale desenate, aşa că nu este de mirare că la terminarea facultăţii Anda vrea să construiască un proiect personal legat de banda desenată şi caractere din desene animate! Abia aştept să văd cu ce lucrări a ales să ne încânte şi să ne incite la prima ei expoziţie personală la care vă invit să participaţi! Dar, pentru că viața nu se vede doar în alb și negru, vă invit să urmăriți și tonurile de gri și culorile ascunse în lucrările Andei. Succes, Anda!”.