Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Ziua Bánffy la castelul din Bonțida

Evenimente
Tools
Typography

În data de 24 septembrie, după o vară plină de tabere și rezidențe artistice, se deschid din nou porțile castelului Bánffy de la Bonțida pentru părinți și copii, pentru toți iubitorii de artă.

Începând cu ora 14.00 vizitatorii sunt asteptati la tururi ghidate, în limba maghiară şi română, unde pot afla mai multe despre familia Bánffy şi istoria castelului.

în cadrul atelierului de traducere organizat în septembrie, s-au tradus în română unele nuvele scrise de Miklós Bánffy. Duminică de la 15:30 invităm publicul la o întâlnire cu traducătorii şi membri familiei Bánffy, unde se vor citi şi fragmente din textele traduse.

De la ora 17.00 vor avea loc vernisajele unor expoziții inedite. Proiectul ARTEC, implementat de Fundația Transylvania Trust și partenerii săi, a oferit oportunitatea organizării rezidențelor artistice în care artiștii și meșterii participanți au creat opere contemporane inspirate din spațiile și valorile istorice. Publicul va putea vedea lucrările realizate în cadrul rezidențelor de creație de la Câmpulung și Bonţida.

În același timp, se deschide şi expoziția realizată din coperțile revistei clujene Tribuna.

La ora 19.00 ziua se va încheia cu un spectacol unic de teatru His(s)tory,  – o piesă ce îmbină stilul clasic și arta de performance, despre personalitatea complexă a lui Miklós Bánffy, acompaniată de muzică live și o instalație specială de lumini. 

Asigurăm transport gratuit de la Cluj la castel. Daca doriţi să beneficiaţi de transport, să ne scrieţi pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până în data de 21 septembrie.

Pentru detalii accesați site-ul www.transylvaniatrust.ro  și pagina Facebook a castelului.

Vă  așteptăm cu drag!

Co-finanțatorii evenimentului: Uniunea Europeană - Programul Europa Creativă, Fondul Bethlen Gábor, Fondul Cultural Național din Ungaria, Administrația Fondului Cultural Naţional, Consiliul Județean Cluj, Fundația Communitas, Consiliul Local Bonțida.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS