26
Fri, May
176 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Partea finală a celei de-a XV-a ediţii a festivalului de teatru pentru elevi s-a consumat sâmbătă, 20 mai, pe scena Teatrului “Aureliu Manea” Turda.

Una dintre lucrările expuse în această perioadă la Galeria Municipală de Artă din Turda atrage - cel puţin pentru pasionaţii de fotografie - atenţia mai mult decât alte lucrări din expoziţie.

Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, invită publicul interesat la vernisajul expoziției-concurs național „Fotografia - document etnografic”, ediția a XIII-a. Evenimentul va avea loc luni, 3 aprilie 2017, începând cu ora 12:00, la sala expozițională a CJCPCT Gorj, str. Eroilor, nr. 15, Târgu-Jiu.

Săptămâna aceasta vă așteptăm la spectacole care aduc în atenția dumneavoastră personaje mari și mici dintre cele mai cunoscute și îndrăgite.

Muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj au participat sâmbătă, 20 mai 2017, la Festivalul European Noaptea Muzeelor. Cu acest prilej, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Apei „Leonida Truță” din localitatea Florești precum şi Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea au putut fi vizitate gratuit.

Fundația Transilvania Trust lansează un atelier de traducere pentru studenți. Atelierul va avea loc în perioada 11-16 septembrie 2017 cu scopul de a traduce în limba română 5 nuvele ale scriitorului Miklós Bánffy (1873–1950).

Dupa succesul din 2016, Olga Verbitchi lanseaza “Prietena ta”, primul single si videoclip din cariera, alaturi de Cat Music. Piesa pune in scena o poveste de dragoste inocenta si adolescentina, in care orice tanar se poate regasi.

Simona Nae revine cu single-ul si videoclipul “Ma indragostesc”, o poveste despre dragoste fara limite si reciprocitate. Piesa este scrisa de Simona Nae si produsa de Catalin Dogaru.

Mandinga lanseaza single-ul si videoclipul ‘‘Besame’’, alaturi de Cat Music. Videoclipul, filmat in regia lui Alex Ceausu, este primul clip oficial lansat in aceasta formula. Din primavara anului trecut, trupa Mandinga o are ca solista pe frumoasa Barbara Isasi, tanara talentata care in 2013 a participat la “Vocea Spaniei”.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

În 20 mai a avut loc la Oradea, Cupa Feeling Dance la salsa, bachata şi dans sportiv, unde au participat aproximativ 400 de sportivi.

Concursurile de turism montan din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv Stafeta Munților din acest an vor debuta în luna mai și se vor încheia în luna septembrie, existând șapte etape și o festivitate de premiere.

În 13-14 mai s-a desfăşurat la Satu Mare competiţia ranking Cupa Sătmarului - ed. a VII- a - la dans sportiv. La competiţie au participat peste 210 perechi din ţară.

Trei expoziții de fotografie care fac parte din proiectul “Caravana PhotoRomania” al Asociației PhotoRomania pot fi admirate în perioada 13-29 august în Tășnad, județul Satu Mare și la Salina Turda, judetul Cluj. Proiectul are ca scop promovarea României prin intermediul creațiilor unor fotografi profesioniști.

Yeah, I found a short period of time to try this, too. After watching some videos on the internet about how to do a hyperlapse, I said it was the time to try it myself.

Ca in fiecare an, la final de sezon, Mountain Bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de rideri din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii "Primei Evadari", cei de la NoMad au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul capitalei.

Advertisement