20
Tue, Mar
174 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, aduc pentru întâia oară în atenția publicului din Deva, proiectul clujean itinerant FOTOGRAFIA - DOCUMENT ETNOGRAFIC (FDE).

Asigurarea a fost dată de directorul Casei de Cultură Turda - Ana Sevan - la vernisajul expoziţiei personale “Efemeride” a graficianului şi plasticianului turdean Gavril Nechifor.

Mărțișorul vine cu spectacole pentru toate vârstele și pe gustul tuturor. Vom avea multă comedie, dar și vis, reverie și puțină ironie pe alocuri.

Muzeul de Istorie Turda organizează în luna martie 2018 ateliere interactive „Ouă încondeiate”. Cea de a VI-a ediţie, desfăşurată în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor ce vor avea prilejul să deprindă meșteșugul încondeierii ouălor în tehnica tradiţională cu ceară topită şi băi succesive de culoare -  meșteșug specific tuturor provinciilor istorice românești.

Asociaţia Împreună pentru Voi te invită să participi în perioada 19 - 28 februarie 2018 la Campania Umanitară „Mica Bibliotecă”, aflată la cea de a V- a ediţie.

Muzeul “Prima Şcoală Română - 1879” din Câmpia Turzii a găzduit, în prima zi a lunii februarie, un eveniment care - numit “Incursiune în istoria locală” - s-a dorit a fi inclusiv un omagiu adus personalităţii celui care a fost inginerul Mircea Nicolae Nemeş.

La inceputul primaverii, atunci cand soarele dezmorteste natura, Giulia ne da fiori cu un single care aduce vibe-ul vremii frumoase mai aproape de noi – „Imi da fiori”. 

Trupa Holograf adauga in palmaresul muzical inca un succes care se aude peste ocean.

Noul videoclip Imagine Dragons s-a lasat asteptat, dar asteptarea a fost mai mult decat meritata! Noul single, "Next To Me", nu vine cu un videoclip obisnuit, povestea este spusa intr-un scurtmetraj regizat de Mark Pellington, filmat in Los Angeles si Las Vegas.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

Primul concurs pentru 19 sportivi ai Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda a avut loc la Tg. Mures intre 2 si 4 martie, de unde s-au intors cu 21 de medalii.

Miercuri, 21 februarie, sala de sport de pe strada G. Bariţiu a Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” din Turda a găzduit faza judeţeană la secţiunea fotbal - clasele I-IV - a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Sportul si miscarea  sunt activitati recomandate  oricarei persoane, indiferent de varsta. Insa una dintre categoriile pentru care ar trebui sa prezinte interes maxim o reprezinta copiii.

Deşi poate nu aţi auzit (sau nu v-a interesat) mare lucru despre ideea de proiect foto, poate că a sosit momentul (mai ales pentru cei pasionaţi de fotografie) să aflaţi că realizarea unuia sau a mai multor proiecte foto poate avea valenţe şi rezultate aproape nebănuite.

Spre finele acestei săptămâni - mai exact vineri, 5 ianuarie - am avut ocazia să fim alături de membrii UAP Turda care au efectuat o deplasare la Alba Iulia unde o parte dintre lucrările lor sunt expuse în galeria de artă a municipiului.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, dă startul celei de-a XIV-a ediții a Concursului naţional „Fotografia – Document Etnografic” (FDE) - eveniment organizat anual în parteneriat cu Asociaţia ArtImage, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD) şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca.

Advertisement