26
Wed, Apr
164 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, invită publicul interesat la vernisajul expoziției-concurs național „Fotografia - document etnografic”, ediția a XIII-a. Evenimentul va avea loc luni, 3 aprilie 2017, începând cu ora 12:00, la sala expozițională a CJCPCT Gorj, str. Eroilor, nr. 15, Târgu-Jiu.

Lume multă şi exponate pe măsură în expoziţia care a avut vernisajul la finalul săptămânii la Câmpia Turzii în sala mică a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu” din municipiu.

Luna martie vine cu un program încărcat la Teatrul din Turda. În 4 martie ora 19.00 spectacolul Companiei de Teatru BECOME din Sibiu – Insomniacii va fi jucat în premieră pe scena Teatrului Aureliu Manea. Insomniacii este un text scris de Mimi Brănescu – scenaristul serialului Las Fierbinți. Spectacolul este în regia lui Radu Botar, iar în distribuția spectacolului îi vom întâlni pe actorii Cătălin Grigoraș, Radu Botar și Ioan Alexandru Savu. 

Revista ,,Tribuna”, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este prezentă în perioada 20 aprilie – 4 mai 2017, la Budapesta, în cadrul  expoziţiei intitulate ,,Tribuna. Arta pe prima pagină”. 

Cea de a XVIII-a ediţie a Caravanei Gaudeamus organizată de Radio România la Cluj-Napoca s-a încheiat în prezenţa unui public încă foarte numeros, dornic să profite până în ultimul moment de oferta ediţiei şi de vremea în sfârşit frumoasă.

Revista de cultură Tribuna,  instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, așteaptă toți iubitorii de cultură și carte la Târgul Internațional Gaudeamus, eveniment care are loc zilele acestea în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.

Dupa “Cum ar fi?”, Denisa Trofin revine cu o noua piesa - “In urma ta”. Muzica si texul sunt compuse de Bogdan Marinescu, Alex Luft, Cristina Dobrescu, iar de productie s-a ocupat Luft Records.

DJ Sava lanseaza un nou single si videoclip! De data aceasta, artistul colaboreaza cu Bárbara Isasi, solista trupei Mandinga, pentru “Nena”, o piesa hot, care te trimite cu gandul direct pe plaja, la soare.

Turdeanul cantautor şi interpret Adrian Sărmăşan a a făcut dovada faptului că pasiunea pe care o avea de foarte multă vreme te poate duce departe. Confirmarea a venit aseară, la gala Premiile Muzicale Radio România 2017.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

Sâmbătă 22 aprilie s-a desfăşurat la Bistriţa, concursul naţional de dans sportiv Cupa Floris - editia a 41-a şi Cupa Floris la Formaţii. 

În perioada 5-9 aprilie 2017 s-a desfăşurat Campionatul European de Karate, eveniment găzduit de Sala Polivalentă a Complexului Sportiv Cluj Arena din Cluj-Napoca.

În data de  7 aprilie2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj în colaborare cu Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educația Inclusivă/Integrată Cluj-Napoca au organizat etapa judeţeană a competiţiei sportive Campionatul Naţional de Fotbal Unificat, care promovează integrarea elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe de fotbal împreună cu elevi din învăţământul de masă.

Trei expoziții de fotografie care fac parte din proiectul “Caravana PhotoRomania” al Asociației PhotoRomania pot fi admirate în perioada 13-29 august în Tășnad, județul Satu Mare și la Salina Turda, judetul Cluj. Proiectul are ca scop promovarea României prin intermediul creațiilor unor fotografi profesioniști.

Yeah, I found a short period of time to try this, too. After watching some videos on the internet about how to do a hyperlapse, I said it was the time to try it myself.

Ca in fiecare an, la final de sezon, Mountain Bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de rideri din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii "Primei Evadari", cei de la NoMad au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul capitalei.

Advertisement