Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Fri, May
112 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Teatrul “Aureliu Manea” Turda vine cu o nouă propunere în faţa iubitorilor de teatru: “Gelozie, mon amour”, un spectacol de Tudor Popescu, în regia lui Radu Botar şi a cărui scenografie poartă semnătura lui Dan Felecan, asistent de regie fiind actorul Valentin Oncu.

Teatrul Aureliu Manea își îmbogățește repertoriul în luna mai cu două noi producții proprii, drama ÎNGRIJITORUL de Harold Pinter, regia Andrea Nagy și GELOZIE MON AMOUR de Tudor Popescu, regia Radu Botar, spectacole care cu siguranță vor stârni valuri de entuziasm și vor bucura publicul.

(comunicat)
Au trecut doar patru luni de când a început noul an iar la Teatrul Aureliu Manea activitățile și evenimentele culturale nu contenesc să apară, ceea ce ne bucură și ne onorează și ne face să credem că ne mișcăm în direcția cea bună privind activitatea și calitatea spectacolelor și a evenimentelor propuse.

(comunicat)
Noaptea muzeelor din acest an a fost despre clujeni, despre tineri și studenți, dar și despre turiștii care ne trec pragul. A fost o noapte albă a culturii, a diversității și a unității. Atât muzeele, universitățile și centrele culturale clujene care s-au mobilizat, cât și publicul clujean cunoscător de artă și cultură, au contribuit la un număr record de vizitatori.

Consiliul Județean Cluj continuă seria proiectelor ce au drept scop reabilitarea imobilelor cu o valoare istorică și arhitecturală deosebită pe care le are în proprietate.

Anul sărbătoririi Centenarului României a creat conjunctura favorabilă înființării unei reviste culturale a Turzii. Dorită în unele cercuri ale intelectualității turdene, revista, despre necesitatea înființării căreia s-au exprimat în ultimii ani scriitori turdeni precum Mircea Ioan Casimcea sau Ioan Bembea, a apărut la sfârșitul lunii martie a anului 2018.

Dupa colaborarea cu Ioana Ignat, DJ Sava lanseaza alaturi de Serena single-ul „Red Cadillac". Compusa de Theea Miculescu si Alex Cotoi si produsa de acesta alaturi de DJ Sava si Florin Buzea, „Red Cadillac" te duce cu gandul la acele momente in care trebuie sa tragi aer in piept si sa iti limpezesti mintea.

Dupa ce a colaborat cu Dorian Popa pentru „Banii", AMNA lanseaza „Milioanele de suflete", featuring Edward Sanda.

Dupa o cariera de 12 ani plini de lansari de piese despre cele mai profunde teme cu putinta, de la dragoste, prietenie, dor sau casa, Smiley lanseaza "Song about nothing", o piesa despre nimic, menita sa genereze zambete si voie buna.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

In weekend-ul 18-19 mai spotivii Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda au fost prezenti la 3 evenimente care au avut loc la Turda si Bistrita, de unde s-au intors cu 42 de medalii de aur, 33 medalii de argint si 2 medalii de bronz.

Baia Mare Dance Festival - concurs national de dans sportiv - s-a desfasurat sambata 4 mai la Baia Mare, unde au participat 400 de sportivi. Sportivii Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda s-au intors cu 10 medalii obtinute astfel:

Prezența viitoarelor staruri ale echipei naționale și ale marilor cluburi din țară este prilejul perfect pentru clubul nostru să anunțe demararea unui proiect sănătos în cadrul handbalului feminin,

Parte din Centrul Comunitar Fabrica de Timp Liber”, situat în incinta fostei fabrici de bere din Turda, proiectul La Grădină” încearcă să contribuie la crearea unei atmosfere de implicare în comunitate, incluziune socială, promovând legumele cultivate în comunitate, cu resurse comune - în cazul de față, terenul.

Deşi poate nu aţi auzit (sau nu v-a interesat) mare lucru despre ideea de proiect foto, poate că a sosit momentul (mai ales pentru cei pasionaţi de fotografie) să aflaţi că realizarea unuia sau a mai multor proiecte foto poate avea valenţe şi rezultate aproape nebănuite.

Spre finele acestei săptămâni - mai exact vineri, 5 ianuarie - am avut ocazia să fim alături de membrii UAP Turda care au efectuat o deplasare la Alba Iulia unde o parte dintre lucrările lor sunt expuse în galeria de artă a municipiului.