24
Tue, Oct
182 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Miercuri, 11 octombrie, vă dăm întâlnire la Cluj, la Casa de Cultură a Studenților în cadrul   Festivalului TIMAF, cu spectacolul “Îndrăgostiții din Ancona”.       

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în colaborare cu Asociația Fotopia, expoziția colectivă „Aproape de mine”.

După un debut de stagiune cu premiera „Îndrăgostiții din Ancona”, luna aceasta continuă cu spectacolul „În căutarea sensului pierdut” pe un text de Ion Băieșu, în regia Muriel Manea-Iakab,  pe data de 05 octombrie, ora 19.00, pe scena Teatrului Aureliu Manea Turda.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat la o expoziție de fotografie etnografică și lucrări handmade, realizate de elevi clujeni, replici contemporane ale unor motive decorative tradiționale.

“Fă un popas din ritmul cotidian” este invitaţia instituţiei de cultură turdene care propune, odată, vernisarea unei expoziţii de artă fotografică şi vizionarea a două filme documentare.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a intrat într-un amplu proces de consolidare și reabilitare arhitecturală, după ce, la începutul acestui an, în calitate de for tutelar al prestigioasei instituții culturale, Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici și a asigurat finanțarea  obiectivului de investiții „Restaurarea anvelopei Palatului Reduta”.

Olga Verbitchi, tanara castigatoare a sezonului al saselea X Factor, a lansat in acest weekend o noua piesa. “Pagini albe”, cel de-al doilea single din cariera talentatei artiste, este compus de Andy Platon, Zagga si Kio, iar de productie s-au ocupat Andy Platon si Alex Pelin.

“[Flicker] pătrunde în intimitatea lui Horan, așa cum niciun alt material al său nu a mai făcut-o vreodată” - Rolling Stone
“un portret al artistului care se uită direct și onest la cameră"– The Associated Press

Roxana Nemes lanseaza „Drog letal“, o piesa cu un sound dinamic, produsa in studioul Rassada Music si compusa de Ana Sirbu (Sianna) si Radu Sirbu.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

În perioada 13-15 octombrie s-a desfăşurat, la Sebeş, Cupa României şi Cupa Sebeşului la dans sportiv.

Clubul Samurai Turda a primit oficial din partea Federatiei Romane de Karate WUKF, convocarea la lotul national si, participarea la primul cantonament de pregatire a lotului organizat la Floresti in perioada 10-12 noiembrie 2017 pentru sportiva noastra Diana Urcan.

In 30 septembrie au avut loc doua competitii de dans sportive, una la Baia Sprie, iar cealalta la Resita, unde au participat trei perechi ale Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, dă startul celei de-a XIV-a ediții a Concursului naţional „Fotografia – Document Etnografic” (FDE) - eveniment organizat anual în parteneriat cu Asociaţia ArtImage, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD) şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca.

Trei expoziții de fotografie care fac parte din proiectul “Caravana PhotoRomania” al Asociației PhotoRomania pot fi admirate în perioada 13-29 august în Tășnad, județul Satu Mare și la Salina Turda, judetul Cluj. Proiectul are ca scop promovarea României prin intermediul creațiilor unor fotografi profesioniști.

Yeah, I found a short period of time to try this, too. After watching some videos on the internet about how to do a hyperlapse, I said it was the time to try it myself.

Advertisement