Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
112 New Articles

Cum, măi, aşa ceva? Cum?

Agora
Tools
Typography

Da, în ultima vreme tot auzim în stânga-dreapta ba de fulgi de nea, ba de inadaptări, ba de analfabetism funcţional, ba de devalorizarea educaţiei, ba de schimbarea tiparelor/tehnicilor/modelelor de învăţare/gândire/cunoaştere... Dar chiar aşa? Pe bune?!?

Nu mai departe de vineri, 15 martie 2024, Sala de sport Gheorghe Bariţiu a găzduit o conerinţă pe tema consumului de droguri în cadrul căreia elevii, dascălii şi părinţii au avut de luat la cunoştinţă despre cât de nociv e consumul de droguri în special în rândul tinerilor, elevilor, şi cam ce şi cum trebuie facut/acţionat ca lăstarele să nu cadă pradă consumului.

În general lume bună, de la judeţ, de la diverse comitete şi comiţii, dar şi de la nivel înalt de la Turda... Deci totul bine şi frumos, activitatea marcată, punctată, dosarul şnuruit şi pus la raft. Perfect!

Dar noi la altceva vrem să ne referim!

Spre finalul întâlnirii, cei prezenţi - în speţă elevii - au fost invitaţi/rugaţi să adreseze întrebări dacă doresc să afle informaţii în plus faţă de cele prezentate deja. Astfel, s-au adresat întrebări de către elevi...

Spre exemplu:

  • “Care sunt sancţiunile care se aplică pentru un consumator, dar şi pentru un dealer?” (întrebare din 14 cuvinte)
  • “Care dintre modalităţile de prevenire a consumului de droguri s-au adeverit a fi cele mai eficiente în rândul liceenilor?” (întrebare din 19 cuvinte)
  • “Care este amploarea consumului de droguri în rândul tinerilor, elevilor, în mod deosebit din România, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană?” (întrebare din 22 de cuvinte)

Plus un exemplu de normalitate (o să vă lămuriţi de ce în al doilea video):

  • “Cum poţi ajuta mai departe oamenii care trec prin asta, în momentul de faţă?” (întrebare din 14 cuvinte)

Hai, totuşi, să revedem întrebările:

Şi care e, în sine, ideea?!

Pai ia vedeţi video-ul de mai jos în care spunem ce vrem să spunem de fapt:

Şi, până la urmă, oare vom primi vreodată vreo urmă de răspuns la ce am întrebat încă din titlu?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS