Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Ce vrea sa se stie despre filmul sau despre Turda, regizorul tehnic Ovidiu Cosac | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Intitulat "Turda - oraş turistic", scurt-metrajul realizat de regizorul tehnic turdean Ovidiu Cosac a fost prezentat public la vernisajul expoziţiei "Turd'art" vineri, 5 septembrie, după orele 18.00.

Ei bine, filmul a fost uploadat (încărcat) pe internet înainte de a fi prezentat la vernisaj şi fusese deja vizionat, deja stârnise şi uşoare polemici pe site-urile de socializare.
Totuşi, la momentul la care a fost prezentat în faţa celor sosiţi la vernisaj, realizatorul Ovidiu Cosac a dorit să spună câteva cuvinte înainte de vizionarea filmului al cărui motto era "De la sublim la ridicol nu e decât un pas" (Napoleon):
"Nu am dorit să fac un film critic. Am dorit să fac un film al punerii în paralel a unor lucruri cu altele".
"Filmul este despre aparenţe şi profunzime, despre vizibil şi ascuns, despre nişte contraste care uneori sunt intolerabile, despre disproporţii care uneori sunt hidoase, despre cinste şi minciună şi, până la urmă, despre cum este servit binele public".
"Nu este un film critic, este un film pentru dumneavoastră, pentru - hai să-i zicem - creşterea spiritului civic, pentru implicarea fiecărui cetăţean în mai binele locului în care se află".
"Deci nu am altceva în a-mi asuma decât - poate vorbele sunt destul de mari - o atitudine civică, invitându-vă pe fiecare dintre dumneavoastră să faceţi acelaşi lucru".

{youtube}h_L3tPv8sv0{/youtube}

Cuvinte de spus au fost şi după vizionarea filmului. iar acestea i-au aparţinut tot realizatorului:
"Aici ar trebui şi noi, ca cetăţeni, să încercăm să determinăm pe cei care iau hotărâri aşa cum se face la fiecare acasă: după ce ai terminat renovarea scoţi gunoiul şi apoi aduci mobila nouă. Sau nu luăm întâi blugii şi apoi lenjeria intimă".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS