Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Centrele de profit, ca varianta de eficientizare a activitatii economice la Salina Turda

Actualitate
Tools
Typography

SC Turda Salina Durgău SA este o societate care are s-a constituit în vederea administrării activităţii care se desfăşoară la Salina Turda şi de la ştrandul Durgău. În timp, însă, societatea a ajuns să administreze şi alte obiective.

Schimbarea managementului Salinei Turda la finalul anului trecut a dus şi la gândirea unei noi concepţii de coordonare: împărţirea pe centre de profit.
Centrele de profit nu ar fi altceva decât obiectivele care sunt în administrarea societăţii, la o rapidă trecere în revisă acestea fiind: Salina Turda, ştrandul Durgău, bazinul de înot didactic şcolar, centrul SPA (proaspăt recepţionat) precum şi Hotelul Potaissa.
În aceeaşi idee de management mai performant, s-a stabilit şi o nouă organigramă despre care se spune că este mult mai eficientă.
Împărţirea pe centre de profit este văzută ca fiind parte integrantă dintr-o mai bună coordonare a activităţilor.
Luate însă separat, cel mai profitabil din aceste centre rămâne Salina Turda, ştrandul Durgău având doar o activitate sezonieră, iar bazinul de înot fiind cu probleme în ceea ce priveşte realizarea de profit (aspect care a fost atins mai pe larg în cadrul conferinţei de presă de la Salina Turda), în timp ce centrul SPA abia ce a fost recepţionat iar la hotel fiind încă nevoie de investiţii.
Dacă managerul SC Turda Salina Durgău SA - Vasile Tot - preciza clar că activitatea cea mai profitabilă este la Salina Turda şi această activitate este cea care ar susţine, la momentul de faţă, şi celelalte obiective, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii - Cristian Matei - se referea la faptul că societatea are gândit un plan de dezvoltare şi de diversificare a activităţilor, nu doar de realizare de profit. cu alte cuvinte, profitul ar urma să fie reinvestit în vederea diversificării şi dezvoltării.
Pe de altă parte, atât Cristian Matei cât şi Vasile Tot au fost de acord că noile investiţii sunt, în prima fază generatoare de cheltuieli.
Chiar mai mult, Cristian Matei a venit cu ideea prezentării în Consiliul Local Turda a unor propuneri care să vizeze o infuzie de capital la SC Turda Salina Durgău SA, dar "nu facem infuzie de capital doar de dragul infuziei de capital, ci dacă este necesar. Vom căuta ca veniturile Salinei să fie cât mai mari ca să permită modernizarea tuturor centrelor care funcţionează aici", explica preşedintele CA adăugând că şi în anii trecuţi partea de dividende a fost lăsată Salinei Turda prin hotărâri ale Consiliului Local.
Soluţii ar fi - este concluzia finală - doar că cei în drept trebuie să găsească variantele ca toate transferurile de bani necesare viitoarelor investiţii să fie făcute cu respectarea legislaţiei în vigoare, chiar Cristian Matei precizând că "sunt foarte multe investiţii, sunt foarte multe de făcut, se pot produce faorte mulţi bani. Trebuie să avem grijă, doar, să se producă în mod corect şi fiecare om să îşi exercite aici treaba pe care o are de făcut conform organigramei".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS