Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Bazinul de inot didactic, ca piatra de moara (sau nu) pentru Salina Turda

Actualitate
Tools
Typography

Unul din centrele de profit identificate în cadrul obiectivelor administrate de SC Turda Salina Durgău SA este şi bazinul de înot didactic de la Turda, cel care a fost când deschis, când închis, când deschis, când închis...

"Pe fiecare centru de profit se va face o analiză riguroasă să echilibrăm balanţa între cheltuieli şi venituri", spunea directorul general al SC Turda Salina Durgău SA - Vasile Tot - în cadrul conferinţei de presă organizate la sediul societăţii în vederea anunţării recepţionării centrului SPA.
Tot despre bazin, însă, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA - Cristian Matei amintea că "bazinul produce pierdere, a fost oprit, funcţionând cu o schemă de personal, generează pierederi...", că "în primele două luni (de funcţionare - n.r.) a mers la zero" apoi cheltuielile au crescut, dar şi că se pot găsi variante de finanţare.Dând exemplele bazinelor similare de la Câmpina şi Bacău, Critian Matei spunea că la Câmpina Consiliul Local finanţează cheltuielile cu gazele naturale iar la Bacău se subvenţionează diferenţa între încasări şi cheltuieli "ca activitatea să se închidă pe zero".
Oricum, intenţia celor care administrează bazinul de înot didactic de la turda este "să găsim o formulă prin care să subvenţionăm activitatea ca să nu producă pierderi".
Înainte, însă, de căutarea permanentă de subvenţii se are în vedere eficientizarea activităţii. chiar cei de la bazin au venit cu propuneri ca şcolile să poată aduce copiii la înot. "Bazinul a costat foarte mulţi bani, este păcat să nu îl folosim" spunea Cristian Matei adăugând că "nu putem să ne permitem acolo o activitate slabă care să aducă 10-20 de oameni pe zi", concluzia fiind una oarecum previzibilă: "Dacă nu, să-l ia Consiliul Local şi atunci toată subvenţia va fi de la Consiliul Local. Dar dacă tot este aici, să se ocupe lumea care este acolo şi atunci şi subvenţia va fi mai mică".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS