Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ce incasari se realizeaza la Salina Turda si ce record a doborat obiectivul turistic turdean

Actualitate
Tools
Typography

La Salina Turda a avut loc joi, 4 septembrie, o conferinţă de presă al cărei principal scop era aducerea la cunoştinţa opiniei publice care este situaţia inclusiv din punct de vedere financiar la SC Turda Salina Durgău SA.

Cristian Matei, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA preciza că "realizările sunt mai mari decât am sperat". Mai exact, dacă estimările privind încasările la nivelul lunii iulie erau de 1,4 milioane, acestea au fost, de fapt, de 1,76 milioane, ajungându-se ca le nivelul lunii august încasările să fie de 2,51 milioane de lei.
De asemenea, la momentul conferinţei de presă, disponibilul din creditul societăţii a fost acelaşi - de 1.550.847 lei - în timp ce în contul societăţii se află 3.941.205 lei - asta având în vedere cheltuieli achitate - ceea ce înseamnă o valoare de 250% faţă de luna aprilie a acestui an.
De asemenea, o creştere de 55% este înregistrată la o comparaţie între luna aprilie a acestui an şi luna aprilie a anului trecut: 4.487.623 lei încasări din exploatare la nivelul lunii iulie 2014 faţă de 2.899.850 lei la nivelul lunii 2013.
Precizând că valorile crescute se datorează inclusiv activităţii de management desfăşurate în ultima perioadă la Salina Turda, Cristian Matei s-a referit şi la creşterea numărului de vizitatori, prezentând inclusiv un grafic în acest sens, care să arate evoluţia numărului de vizitatori la Salina Turda începând chiar cu anul 2007 şi până în prezent.
Astfel, în anul 2010 - anul în care s-a deschis Salina Turda după renovare şi care este considerat un an de referinţă privind numărul de vizitatori - obiectivul turistic turdean a fost vizitat de 375.404 persoane, în timp ce în 2013 Salina Turda a fost vizitată de 347.216 persoane.
Ei bine, în anul 2014, doar în perioada ianuarie-august pragul Salinei Turda a fost trecut de nu mai puţin de 376.782 de persoane, ceea ce înseamnă că doar până în luna august în acest an la Salina turda au fost un număr de vizitatori mai mare decât în întreg anul trecut, dar şi decât în întreg anul 2010, an de referinţă, aşa cum spuneam, şi an care a deţinut recordul de vizitatori după renovare.
"Creşterea numărului de vizitatori permanent în fiecare lună ne conduce la o concluzie pe care ne-o asumăm, anume că septembrie nu va fi aşa de slabă ca anul trecut, octombrie nu va fi la fel de slabă ca octombrie anul trecut etc. Pentru că Salina Turda deja are un nume, este un brand şi afluenţa de vizitatori se va menţine pe la jumătatea cifrelor din lunile de vară" se arăta optimist preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Turda Salina Durgău SA.
Nici cheltuielile nu au fost ocolite în cadrul conferinţei de presă. Astfel, directorul Vasile Tot a explicat că la nivelul lunii iulie cheltuielile salariale totale au fost în valoare de 319.278 lei, sumă care se compunea din cheltuielile cu salariile efective (295.995 de lei) şi cheltuielile cu tichetele de masă (23.283 de lei).
Mai mult, nici bugetele aprobate chiar de către Consiliul Local Turda - în luna aprilie, când s-a avizat întreaga situaţie financiară - nu au fost depăşite. Ba chiar "am comunicat acţionarului situaţia la primul semestru, aşa cum a fost cerută, cu execuţia bugetară; am depus la 25 august", preciza Vasile tot, arătând şi documentul transmis acţionarului, adică municipiul Turda.
Revenind la cifre, situaţia e următoarea, aşa cum a fost prezentată în cadrul conferinţei de presă:
- la venituri din încasări valoarea este de 3.045.000 lei, adică 105,64% faţă de valoarea previzionată de 2.882.000 de lei
- la cheltuieli totale valoarea a fost de 3.441.000 de lei, adică doar 93,67% din valoarea previzionată de 3.673.000 de lei
- la cheltuieli de exploatare valoarea a fost de 3.267.000 de lei, adică doar 93,49% din valoarea previzionată de 3.494.000 de lei
- la cheltuieli de personal valoarea a fost de 1.579.000 de lei, adică doar 92,53% din valoarea previzionată de 1.706.400 de lei
- la cheltuieli cu impozite, taxe, vărsăminte valoarea a fost de 179.000 de lei, adică doar 61,95% din valoarea previzionată de 288.960 de lei
În legătură cu această ultimă categorie, directorul Vasile Tot a dorit să precizeze că sumele previzionate includ posibilitatea de a fi plătite de către societate şi dividendele aferente anului 2013. "Am plătit dividendele chiar dacă nu s-a luat în discuţie în nicio şedinţă" spunea Vasile Tot adăugând că, deşi nu s-a primit din partea acţionarului nicio decizie privind valoarea dividendelor, societatea a plătit 277.000 de lei drept dividende conform prevederilor legale.
Interesant este că deşi conducerea Salinei Turda susţine că a plătit la începutul lunii august această sumă, ea nu se regăseşte în nicio rectificare de buget până la data conferinţei de presă de la Salina Turda.
Pentru mâine, 9 septembrie 2014, însă, de la orele 13.00 a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Turda care are un singur punct pe ordinea de zi - o rectificare de buget - şedinţă care a fost anunţată pe 5 septembrie, la o zi după conferinţa de presă de la Salina Turda. Să fie o coincidenţă şi poate-poate, sau doar...?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS