Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Fri, May
84 New Articles

Medici si pacienti pusi fata in fata de APAH-RO

Actualitate
Tools
Typography

Pe 30 noiembrie, cu începere de la orele 14.00, filiala Cluj a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România a organizat o întâlnire între medici şi pacienţi.

Găzduită la etajul imobilului de pe strada Republicii nr. 14 din Turda, întâlnirea "Faţă în faţă, medic-pacient" a adunat, pe lângă pacienţi şi medici, atât farmacişti cât şi psihologi sau reprezentanţi ai altor fundaţii care se ocupă de probleme ale pacienţilor cu diverse afecţiuni.
După ce preşedintele APAH-RO Transilvania, Stelian Mărginean, a vorbit despre asociaţie şi importanţa activităţii acesteia în rândul persoanelor cu afecţiuni hepatice, medicul Vasile Grumaz a vorbit mai mult despre hepatita virală de tip A, B sau C oferind informaţii despre ce sunt afecţiunile hepatice, cum se transmit sau care ar fi modalităţile de tratare a acestora.
Rodica Aluaş, în calitate de farmacist, s-a referit mai mult la reacţiile adverse ale tratamentului ce se impune în afecţiunile hepatice, reacţii care să fie cunoscute de pacienţi şi să poată fi şi recunoscute de pacienţii care sunt sub tratament.
Pe de altă parte, psihologul Cerasela Libeg a explicat că pacientul cu hepatită trebuie, în primul rând, să accepte afecţiunea pe care o are, să trateze situaţia ca atare dar, cel mai important, este să gândească pozitiv. În opinia psihologului Cerasela Libeg - faţă de o persoană pesimistă care riscă să ajungă într-o stare de depresie - o persoană optimistă are întotdeauna şanse mai mari de vindecare sau şanse de a trăi o viaţă mai lungă cu afecţiunea pe care o are.
Dacă medicul Caludia Ivan s-a referit mai mult la mamele bolnave de hepatită sau la femeile însărcinate bolnave de hepatită, Maria Mesaroş - preşedinte al fundaţiei "Speranţa Diabeticilor" din Turda - a dorit să salute iniţiativa APAH-RO de a pune faţă în faţă medicii şi pacienţii, subliniind, totodată, importanţa realizării unei coeziuni între pacienţii cu anumite afecţiuni, unire care, într-un final va face ca vocea pacienţilor să fie auzită chiar de către instituţiile delegate să rezolve problemele pacienţilor cu diferite patologii.
Atât APAH-RO, cât şi "Speranţa Diabeticilor" şi-au prezentat disponibilitatea de a oferi ajutor pacienţilor cu alte afecţiuni decât cele care sunt reprezentate prin ONG-uri în zona noastră.
Prezenţi la întâlnire, pacienţii au putut adresa întrebări medicilor şi obţine răspunsuri la nedumeririle pe care le au.
Bucurându-se de un real succes în rândul pacienţilor, evenimentul a fost o dovadă în plus că asociaţiile care se ocupă de pacienţii cu diverse afecţiuni trebuie să lupte în continuare pentru interesele pacienţilor.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS