Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Stafeta Veteranilor 2015 - "Pentru ca putem! Pentru ca sacrificiul impune respect"

Eveniment
Tools
Typography

- comunicat -
În data de 10 octombrie 2015, începând cu ora 15.00, în Piaţa Tricolorului-situată între Palatul Cultural “Ionel Floaşiu”şi Biserica Ortodoxă nr. 2 din municipiul Câmpia Turzii, va avea loc momentul comemorativ ocazionat de sosirea “Ştafetei Veteranilor 2015”, pentru întâmpinarea Zilei Armatei Române, în contextul Anului Veteranilor de Război-2015.

Ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, purtat de militarii voluntari ai Echipei INVICTUS România, pe o distanţă de peste o mie de kilometri din ţară, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional.

Unul dintre traseele pe care trebuie să le parcurgă “ştafeta veteranilor” este: Oarba de Mureş - Câmpia Turzii - Cluj Napoca - Zalău - Satu Mare - Carei.

La Câmpia Turzii, momentul “ştafetei veteranilor 2015”, este marcat de primirea acesteia de către edilii municipiului, consilieri locali, militari de la Baza 71 Aeriană “ General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, Batalionul 3 Turda şi comunitatea locală.

Cu această ocazie, ştafeta veteranilor va primi binecuvântarea preotului militar, în prezenţa autorităţilor locale şi a audienţei.

Principalul scop al acţiunii este de a promova valorile naţionale prin comemorarea celor care au luptat sub Drapelul României. Desfăşurată sub deviza “PENTRU CĂ PUTEM! PENTRU CĂ SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT”, acţiunea vizează cultivarea respectului pentru veterani şi promovarea sportului ca element indispensabil calităţii vieţii, iar în particular, acumularea de fonduri pentru ca personalul rănit pentru cauza INVICTUS - respectiv, trimiterea a cel puţin a unui luptător care a fost rănit în Afganistan sau Irak la ediţia viitoare a jocurilor paralimpice Invictus, să devină reală.

Competiţia se va desfăşura la începutul anului 2016 în SUA, unde participă veterani răniţi din armatele participante la misiuni în teatrele de operaţii. INVICTUS România este un grup informal de oameni, capabili să facă diferenţa, să schimbe, motiveze şi să inspire, este o luptă împotriva ignoranţei şi o punte între militari şi civili ca oameni.

Până în acest moment, voluntarii INVICTUS România au reuşit să colecteze din donaţii, prin acţiunile desfăşurate, suma de 30.489 lei, de la un număr de 481 de donatori.

Evenimentul este susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României “Camarazii”.

Vă invităm să participaţi la acţiunea umanitară a “Ştafetei veteranilor 2015” din municipiul Câmpia Turzii, desfăşurată în Piaţa Tricolorului în data 10 0ctombrie 2015, ora 15.00.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS