Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

Rromii de pe strada Margaretelor, racordati la reteaua de apa si canalizare | VIDEO

Social
Tools
Typography

Marţi a fost agitaţie mare în comunitatea de rromi de pe strada Margaretelor din Turda: lucrători ai Companiei de Apă Arieş erau prezenţi, cu utilaje, pentru a efectua lucrări ca locuinţele din zonă să fie conectate la reţeaua de apă şi canalizare.

"În cele două luni jumate dela preluarea conducerii CAA, în urma unei scurte analize făcute împreună cu şefii de departamente, am ajuns la concluzia că sunt nişte deficienţe asupra reţelelor de apă, de canalizare, pe care îmi doresc să le remediez şi totodată să rezolvăm problemele cetăţenilor Turzii" spunea Cristian Matei - managerul general al Companiei de Apă Arieş, de asemenea prezent la faţa locului.
Deşi intervenţia în zonă era una mixtă - angrenaţi fiind nu doar angajaţi ai CAA ci şi locuitorii din zonă - ponderea mai mare era a companiei. Totuşi, pe străduţele înguste unde utilajele nu aveau acces, săpăturile erau efectuate de către localnici.
Acţiunea CAA vine şi în urma solicitărilor existente din partea locuitorilor din zonă, una dintre condiţii fiind ca cei care au restanţe să şi le achite.
În urmă cu aproximativ un an de zile - în octombrie 2012 - în zona Margaretelor a existat o intervenţie în foţă în urma căreia au fost deconectaţi mai mulţi rău-platnici. Potrivit directorului CAA, există, la momentul de faţă, două tipuri de restanţieri: cei care au acumulat restanţe până în octombrie anul trecut şi cei care au consumat în sistem pauşal şi au acumulat restanţe din octombrie 2012 până în prezent. "Primul tronson beneficiază de eşalonare la plată pe 12 luni, al doilea tronson, din octombrie încoace, de eşalonare pe şase luni" spunea Cristian Matei menţionând, totuşi, că "mulţi dintre ei, care au avut sume mai mici, plătesc şi nu mai aşteaptă eşalonarea".
Din spusele lui Ştefan Silaghi, unul din liderii comunităţii rrome, în zonă sunt aproximativ 130 de familii din care, în prezent, doar vreo 30 sunt racordate la sistemul de alimentare cu apă.
Pe de altă parte, Cristian Matei a explicat că, în paralel, se introduce atât sistemul de alimentare cu apă cât şi cel de canalizare, ceea ce nu e neapărat uşor, va dura mai mult, dar "sperăm că această zonă va beneficia de condiţiile normale pentru existenţă", adăuga directorul CAA.
{dailymotion}x156ql5_apa-si-canalizare-pe-strada-margaretelor-din-turda{/dailymotion}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS