Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Cum se vede Domeniul Public Turda din perspectiva managerului Adrian Salagean | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

În contextul în care activitatea desfăşurată în ultima perioadă de către S.C. Domeniul Public Turda S.A. este relativ vizibilă mai ales în ceea ce priveşte asfaltarea unor străzi din municipiu, reţeta oferită de managerul societăţii este una simplă.

Ajuns în funcţia de manager general al SC Domeniul Public Turda SA în urmă cu şase luni, Adrian Sălăgean s-ar putea lăuda că la Turda s-au asfaltat în ultimele şase luni mult mai multe străzi decât în alte perioade mai lungi din trecut. În acest sens, l-am întrebat, direct, pe Adrian Sălăgean: "Ce este diferit acum faţă de ce a fost înainte?", răsunsul directorului SC Domeniul Public venind la fel de direct: "Probabil echipa mangerială... Şi seriozitatea de care s-a dat dovadă până acum şi sperăm, în continuare, să dăm dovadă de multă seriozitate...".
Obiectivele asupra cărora s-a referit mai mult Adrian Sălăgean în discuţia pe care am purtat-o au fost strada G. Bariţiu, strada Basarabiei, strada A. I. Cuza şi strada Tunel. Explicând că societatea pe care o conduce desfăşoară, cel puţin în această perioadă, două tipuri de lucrări - "lucrări pe bugetul local şi lucrări pe un credit contractat de către Primăria Turda" - Adrian Sălăgean preciza că lucrările de pe străzile menţionate, realizarte în proporţie de 90%, sunt lucrări realizate din credit, în timp ce lucrări precum reparaţii carosabil, împietruiri şi covor asfaltic pe străzile Stadionului, Agriculturii şi Ion Creangă sunt lucrări realizate cu fonduri de la bugetul local al municipiului Turda.
Apreciind că ar mai exista fonduri, pentru acest an, pentru realizarea de lucrări atât pe contract cât şi lucrări achitate de la bugetul local, Adrian Sălăgean spunea că aşteaptă "soluţii din partea Primăriei pentru continuarea lucrărilor" precizând, de asemenea, că administraţia locală nu are datorii faţă de societate iar colaborarea dintre Domeniul Public şi administraţia locală - Primărie şi Consiliul Local - este una foarte bună.
Pe de altă parte, tot SC Domeniul Public s-a ocupat şi de amenajarea străzilor Mihai Eminescu şi Bicazului unde, la fel, lucrările sunt realizae în proporţie de 90%, motivul principal al reabilitării acestei zone fiind legătura între strada G. Bariţiu şi centrul municipiului.
Astfel, la momentul de faţă prioritatea este finalizarea lucrărilor realizate în proporţie de 90%, lucrări care, în condiţii meteo favorabile, ar putea fi terminate în aproximativ două săptămâni.
Un aspect important a fost şi acela al nivelului gurilor de canal, situaţie care a fost rezolvată cel puţin pe străzile asfaltate deja.
De asemenea, în ceea ce priveşte asfaltarea drumurilor, Adrian Sălăgean spunea că multe din sesizări şi reclamaţii au venit referitor la strada Ştefan cel Mare şi la Calea Victoriei. "Astea (străzile amintite - n.r.) sunt în administrarea Drumurilor Naţionale şi noi nu putem interveni pe aceste sectoare de drumuri dacă nu avem o comandă din partea Drumurilor Naţionale să intervenim noi", explica managerul SC Domeniul Public. Pe de altă parte, societatea, pentru a putea interveni pe aceste sectoare de drum, trebuie să aştepte ca autorităţile locale să facă solicitări în acest sens către Drumurile Naţionale.
În rest, la momentul de faţă, Domeniul Public mai are de rezolvat, "pe buget", situaţia parcărilor de pe strada Lotus, de exemplu, unde "s-a făcut doar bordurare şi au rămas neterminate şi este păcat, pentru munca ce s-a depus, să nu le finalizăm". Singurele comenzi din partea Primăriei sunt, deocamdată, pentru lucrări mai mici, de refaceri. "Nu avem, concret, o stradă să vă putem spune că mâine ne apucăm de strada X ca să o şi finalizăm, nu să o lăsăm pe un an sau doi", preciza directorul SC Domeniul Public.
Atragerea de fonduri din alte surse s-ar putea realiza, concret, în cel puţin două feluri: participarea la licitaţii pentru execuţii de lucrări în afara municipiului Turda şi alte zone de activitate: sere şi spaţii verzi.
În ceea ce priveşte participarea la licitaţii, aceasta nu pare să se fi lăsat cu prea multe succese, explicaţia managerului fiind că "din păcate, sunt o sumedenie de firme noi care merg cu preţuri pe care noi nu ni le putem permite", însă acest lucru nu împiedică societatea de a mai participa, în continuare, la alte licitaţii.
Activitatea cu serele pare, însă, să aducă un venit imediat. "Şi în acest an am adus publicului larg calitate la toate produsele care le-am oferit" spunea Adrian Sălăgean, completând, referitor la venit: "Ne aduce (un venit - n.r.), pentru că banii aceia îi încasăm aproape zilnic, sau zilnic. Şi-s bani de care avem şi noi nevoie în fiecare zi pentru diferite plăţi curente".
Nu în ultimul rând, activitatea de măturat stradal cade tot în sarcina SC Domeniul Public. Potrivit managerului Adrian Sălăgean, activitatea se derulează atât cu angajaţi ai societăţii, cât şi cu persoane care beneficiază de prevederile Legii 416 privind venitul minim garantat.
Cum este şi normal, cetăţenii au, pe lângă nemulţumiri, şi aşteptări. cu referire, în general la reclamaţiile făcute de cetăţeni, Adrian Sălăgean spunea: "reclamaţiile venite din partea cetăţenilor poate au fost bine fondate şi prin măsurile care le-am luat împreună cu echipa mea la SC Domeniul Public Turda am reuşit, în mare parte, să le rezolvăm".  

{dailymotion}x14ypqo_despre-domeniul-public-turda-cu-adrian-salagean{/dailymotion}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS