Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Vesti bune pentru femeile care urmeaza sa nasca la Turda

Actualitate
Tools
Typography

În cel mai scurt timp posibil secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Municipal Turda va fi mutată în corpul central proaspăt renovat al unităţii spitaliceşti turdene.

Momentul în care se estimează că secţia va fi mutată în clădirea renovată este începutul lunii noiembrie.
"Acum suntem la ultimele activităţi de finisaj - retuşuri, zugrăveli, igienizări - şi cum terminăm de zugrăvit, de igienizat, se fac testele microbiologice şi se face mutarea. De aceea am zis că într-o săptămână sau două mutăm secţia", explica medicul Vasile Grumaz, managerul Spitalului Municipal Turda, acesta considerând că mutarea secţiei este un pas important: "Dacă reuşim să mutăm ginecologia e o realizare mare".

Trebuie, totuşi, menţionat că la momentul de faţă, în corpul central al clădirii spitalului - corpul renovat - au fost deja amenajate două blocuri de naştere cu sală prenatală şi sală postnatală aşa că, oricum, "femeile nu mai sunt în situaţia de a naşte în clădirea veche", sălile de naştere fiind poziţionate oricum lângă sălile de operaţie, la rândul lor amenajate.

În urma renovărilor şi refacerilor circuitelor în corpul principal al clădirii spitalului s-a reuşit eliberarea primului etaj al clădirii, adică etajul unde va fi mutată secţia de ginecologie. Iar dacă, la acelaşi etaj întâi, pe aripa mijlocie a clădirii va fi secţia de pediatrie şi pe aripa mică secţia de oftalmologie, pe aripa mare va fi mutată secţia de ginecologie.

"În cazul în care facem mutarea, femeia urcă în corpul central la etajul întâi şi e dusă cu liftul în blocul de naştere la sala de operaţie, dacă e cazul", preciza Vasile Grumaz accentuând că situaţia va fi mult diferită faţă de cum e acum, când femeile se internau în clădirea veche şi erau duse cu targa, traversându-se curtea, până la sala de naştere.

Cât priveşte vechea clădire, aceasta este una veche, construită după norme antebelice, cu saloane foarte mari, o clădire ale cărei costuri de întreţinere ajung, în medie, la 30.000 de lei (adică 300 de milioane de lei vechi) pe lună iar iarna aceste costuri se ridică până la valori de 50.000 - 60.000 de lei lunar.

În afară de secţia de ginecologie, în clădirea veche mai este o secţie de dermatologie care, la fel, se doreşte a fi mutată în corpul central, renovat. Odată ce şi secţia de dermatologie va fi mutată, clădirea veche va intra în conservare, ceea ce ar presupune o reducere destul de mare a cheltuielilor pe care Spitalul Municipal Turda le are acum cu întreţinerea şi cu funcţionarea acestei clădiri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS