20
Fri, Apr
170 New Articles

Dorin Lojigan, despre congresul PNL | VIDEO

Interviu
Typography

Viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, a fost prezent, în calitate de preşedinte al filialei locale a PNL, la congresul liberalilor care a avut loc, la finele săptămânii, la Bucureşti. Printre altele, câteva vorbe despre congres, câteva vorbe despre USL Câmpia Turzii...

Reporter: Momentan deţineţi funcţia de viceprimar la Câmpia Turzii. Aţi ajuns viceprimar din partea PNL. Care mai este relaţia cu partidul?
Dorin Lojigan: Eu sunt în continuare preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal, sunt membru în Biroul Politic Teritorial al PNL Cluj...
Rep.: ...funcţii care vă obligă şi la o muncă în rândurile partidului.
D.L.: Evident, evident...
Rep.: Păi atunci n-o să vă întrebăn ce aţi servit la Bucureşti în săptămâna care s-a încheiat. Eventual să ne daţi câteva detalii, nu neapărat "să dăm din casă", dar măcar ceva ce n-a aflat chiar toată lumea!
D.L.: Acuma, nu cred că sunt chestiuni pe care nu le-a aflat lumea. Într-adevăr, am fost plecat la Bucureşti, m-am întors sâmbătă noaptea - am plecat de joi - am fost la congresul Partidului Naţional Liberal... totul a fost "la liber", să zic aşa, au fost toate televiziunile acolo...
Au apărut modificări la statutul Partidului Naţional Liberal, s-a votat acest statut cu trei voturi împotrivă, au fost Ludovic Orban, cu Tăriceanu şi cu Andrei Chiliman
Rep.: Modificările la statut erau, să zic aşa, cauzate şi de "apariţia" lui Klaus Johannis?
D.L.: Da, pentru că s-a introdus şi funcţia de prim-vicepreşedinte, funcţie în care, la congresul de sâmbătă, a fost ales Klaus Johannis.
Rep.: Şi s-ar putea înţelege că voturile împotrivă ar fi avut legătură cu primarul Sibiului, sau e o simplă speculaţie?
D.L.: Eu cred că este vorba despre o speculaţie pentru că Klaus Johannis - să fim serioşi - este un om de valoare... de o reală valoare. Or faptul că a accesat în Partidul Naţional Liberal este un lucru de apreciat şi orice liberal, cu state mai mult sau mai puţin vechi, cred că apreciază o astfel de accedere în rândurile liberalilor.
Rep.: Venit de la Bucureşti, cum vedeţi viaţa în partid după congresul ăsta? Vi se pare că s-a schimbat ceva, este un suflu nou, nu este...?
D.L.: Acuma, a apărut o modificare importantă în statut - din punctul meu de vedere, al preşedintelui de organizaţie locală - anume faptul că nu mai există acea diferenţiere între membrii activi şi membrii simpatizanţi ai PNL. Era o chestiune cu care eu, unul, nu am fost de acord niciodată, dar era prevăzută în statut. Acuma nu mai există o astfel de diferenţiere între membrii partidului. Poate fi membru al Partidului Naţional Liberal orice persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute de statut, fără a i se da o anumită coloratură.
Mai există şi alte modificări, de exemplu, vizavi de structura Biroului Politic Naţional. Acum avem 60 de membri. Dintre aceştia, 30 sunt preşedinţi de filiale judeţene, mai sunt încă 30 dintre care 15 sunt membri de drept şi 15 sunt membri aleşi. Avem doi vicepreşedinţi la nivelul judeţului Cluj, îl avem pe Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, pe Norica Nicolai, care este reprezentanta Clujului dar îl avem şi pe Marius Nicoară, ca membru în Biroul Politic Naţional. Deci Clujul are trei reprezentanţi în Biroul Politic Naţional.
Rep.: Are rost să vă întreb de relaţia cu PSD la Câmpia? E bună, e rea, cum e?...
D.L.: Dumneavoastră mă puteţi întreba... Eu cred că colaborăm bine cu domnul primar pe partea de administraţie, cu Petre Pop pe partea politică, avem acţiuni comune. eu zic că relaţia este în regulă.
Ştiţi cum e? Lumea vorbeşte tot felul de chestiuni, am auzit şi eu tot felul de vorbe cum că am fi în relaţii proaste, cum că ne certăm... Acuma cred că astea sunt doar bârfe şi nu au nicio bază. Efectiv ne întâlnim, avem acţiuni comune, o să avem şi acuma de 1 martie, de 8 martie...
{youtube}0rzDp0SxrpM{/youtube}
Vezi şi pe dailymotion.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS