Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Dana Deac: „...sunt jurnalisti care, pentru o farfurie de ciorba, isi pun semnatura...”

Agora
Tools
Typography

Prezentă în calitate de invitat principal la întânirea culturală care a avut loc la cafeneaua turdeană "La Papion", Dana Deac a fost întrebată dacă mai citeşte presa la fel de mult.

Răspunsul scurt a fost "Nu.". Răspunsul mai lung a fost însoţit şi de un argument: "nu mai citesc aşa multă presă pentru că - şi-mi pare rău că o spun, este părere mea - cred că foarte mulţi din jurnalişti, pentru o farfurie de ciorbă, îşi pun semnătura. Şi este un lucru trist...".
Evident, după o asemenea argumentare parcă întâlnirea îşi pierdea latura culturală şi în încăpere începea să se simtă mirosul greu al unui aer cu iz tabloid, avid de mai multe informaţii, informaţii care nu au întârziat să apară: "ştiu cazuri în Turda în care, de exemplu, în acest război - artificial din punctul meu de vedere - între artiştii plastici care au studii în domeniu şi ceilalţi, unul din oamenii de artă scria articolele şi unul din jurnalişti îşi punea numele... Şi articolele apăreau aşa...", a completat Dana Deac punctând definitiv: "am şi dovada".
Deja, cu fiecare fracţiune de secundă care trecea, aerul tabloid din încăpere părea să devină din ce în ce mai dens până a ajuns o pâclă prin care se mai puteau zări sclipirile curioase din ochii unora din cei prezenţi. Dar de această dată, însă, Dana Deac nu a mai venit în aşteptarea buzelor fremătânde care, la o astfel de întâlnire nu ar fi putut rosti - fie din ipocrizie, fie din snobism, fie pur şi simplu din lipsă de curiozitate - întrebarea "Cine, cine...?". Deşi susţinea că are dovada, Dana Deac nu a oferit mai multe informaţii rezumându-se doar la a spune: "nu sunt de acord cu colaborări de genul «farfurie de ciorbă caldă»".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS