Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Geana da comunicatu-n presa

Diverse
Typography

Ionuţ Geană, cel al cărui nume se leagă de conducerea tinerilor social democraţi de la Câmpia Turzii a dat publicităţii un comunicat de presă. Lung. Comunicatul cu titlul „Politica PD-L dusă de PSD Câmpia Turzii” îl redăm în continuare în exact forma în care l-am primit:


Articolul apărut pe ClujToday cu titlul <> are la bază declaraţii pe care eu nu le-am făcut presei. Articolul a apărut în seara zilei de 25 martie, iar autorul său m-a contactat doar la o zi după pentru a-mi cere o părere oficială despre “blatul” dintre PSD şi PDL. Declaraţia făcută de mine domnului jurnalist Claudiu Pădurean nu se regăseşte nicăieri.

La scurt timp după ce au apărut articolele în presa locală, am fost convocat pentru ziua de joi la Comisia de Albitraj din cadrul PSD Cluj. Nu am cerut drept la replică ziaristului, pentru că doream să mă consult mai întâi cu colegii din PSD şi speram că acestă Comisie de Albitraj mă va ajuta să ies public cu o poziţie care să nu contravină Statului PSD şi valorile acestuia.

Am fost convocat să dau explicaţii şi organizaţiei PSD Câmpia Turzii în seara zilei de 27 martie. Am fost anunţat cu doar o oră înainte de şedintă, dar nu am putut să ajung pentru că eram la ore la facultate şi nu puteam lipsi. În cadrul acelei şedinţe, Petre Pop, a propus excluderea mea din partid, fără a mai aştepta decizia Comisiei de Albitraj.

Consider că acţiunea de excludere a mea din organizaţia PSD Câmpia Turzii este nestatutară din următoarele motive:
•Conform Articolul 31, litera d) din Statutul PSD “excludere, sancţiune aplicată membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior.”
•La şedinţă au fost convocate şi au votat decizia de excludere membrii care nu se regăsesc în structurile conducere a PSD Câmpia Turzii în urma alegerilor din iunie 2010.
•Nu mi s-a acordat dreptul la apărare.
•Din mărturiile unor membri PSD care au participat la vot, nu s-a discutat problema de fond, mai exact acuzele care presa mi le atribuie mie, dar care sunt împărtăşite de o mare parte a membrilor PSD şi mai ales a comunităţii locale. Petre Pop s-a grăbit să mă excludă, tocmai pentru a scăpa de acuzaţii.
•PSD Câmpia Turzii nu mi-a prezentat personal motivele care au stat la baza excluderii mele din partid, eu aflând din presă că am fost exclus.
•Prezent azi la Comisia de Albitraj, am aflat cu stupoare că aceasta nu poate lua nicio decizie, pe motiv că eu deja am fost exclus de organizaţia locală. Cu alte cuvinte, consider că organizaţia PSD Câmpia Turzii s-a grăbit să mă excludă aflând că am fost convocat de Comisia de Albitraj.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, mi-a spus că am “căzut victimă”, iar după alegeri se poate discuta despre o revenire a mea în PSD, ceea ce reprezintă o jignire la adresa mea. Nu accept să fiu “decapitat” de dragul alegerilor locale care se apropie doar pentru a face o “lovitură de imagine”.

În rândurile ce urmează o să vă prezint modul în care PSD Câmpia Turzii este condus “din umbră” de către PD-L.

•Petre Pop, preşedintele PSD Câmpia Turzii este angajat al Primăriei Câmpia Turzii, actual fief portocaliu, dar în acelaşi timp îndeplineşte şi funcţia de consilier local. Conform legii 215/2001 privind administraţia publică locală, articolul 30, alin. b), calitatea de consilier local este incompatibilă “cu calitatea de angajat în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale respective sau în cadrul aparatului propriu al prefectului din judeţul respectiv”. Acest lucru nu poate decât să confirme că Petre Pop este şantajabil, iar faptul că PD-L nu a sesizat compatibilitatea, ridică foarte multe semne de întrebare.
•Petre Pop este şi Preşedintele Asociaţiei “TIM-TIN”, asociaţie care în ultimii ani nu desfăsoară nicio activitate concreta. De asemenea el conduce şi Asociaţia de Reintegrare Socială si Profesională a Emigranţilor din Transilvania (ARSPET). În sedinţa consiliului local din luna iunie 2010, s-a hotărât (HCL 69/24.06.2010) alocarea din Bugetul local al Municipiului Câmpia Turzii, a sumei de 1000 lei lunar, începând cu data de 01.07.2010 şi până la data de 31.12.2011, Asociaţiei “TIM-TIN“ Câmpia Turzii, pentru activităţi non-profit de interes general desfăşurate de către aceasta. Din acel moment, votul lui Petre Pop în Consiliul Local era identic cu cel al membrilor PDL, deşi în şedinţele PSD Câmpia Turzii, consilierii locali ai partidului nostru decideau altceva. La finele anului 2011, Consiliul Local a aprobat continuarea finanţării Asociaţiei conduse de Petre Pop, prin HCL 121/22.12.2011. Faptul că de fiecare de fiecare dată propunerile pentru adoptarea acestor hotărâri au fost introduse în Consiliul Local chiar de primarul PD-L Ioan Vasinca, ridică din nou multe semne de întrebare.
•Din banii primiţi de la administraţia portocalie, Asociaţia “TIM-TIN”, prin Petre Pop a plătit site-ul ARSPET , www.arspet.ro, asociaţie care se prezintă a fi fondată la iniţiativa PSD Câmpia Turzii. (se poate prezenta dovada plăţii)
•În şedinţa consiliului local din luna martie a acestui an, consilierii Petre Pop şi Tulai Ioan au votat o hotărâre privind aprobarea cantităţii de apă uzată evacuată de consumatorii casnici în reţeaua publică de canalizare a Municipiului Câmpia Turzii şi privind tariful practicat pentru furnizarea serviciului public de canalizare la nivelul Municipiului Câmpia Turzii. Deşi la şedinţa de partid comună PSD – PNL consilierii locali ai formaţiunilor amintite au hotărât să voteze împotriva acestei hotărâri, Petre Pop şi Tulai Ioan au trădat şi au votat proiectul administraţiei portocalii. Hotărârea afectează zeci de mii de consumatori şi are la bază un studiu aflat la limita legalităţii. Acest lucru reiese şi din procesul verbal al şedinţei care poate fi consultat. Cu toate astea, Petre Pop şi Ioan Tulai, au lăsat deoparte interesul oamenilor pe care îi reprezintă şi hotărârea luată în cadrul alianţei locale PSD-PNL şi au dat votul PD-L-ului.
•Un alt semn de întrebare îl ridică şi declaraţia făcută de Petre Pop în cadrul alegerilor din PD-L Câmpia Turzii unde a fost invitat. Petre Pop a declarat că “Din păcate mulţi dintre membrii noştri uită acest fapt şi sunt mânaţi mai mult de trăirile interioare decât de raţiuni politice. În acelaşi timp sunt şi alături de prieteni, pentru că aici în sală sunt prieteni cu care ne cunoaştem de mai mult timp şi cu siguranţă vom rămâne în continuare pentru că prietenia nu ţine cont nici de partid, nici de culoarea politică şi dacă dăm un citat dintr-un mare lider cândva politic care spunea: <>.””

Un alt aspect de-a dreptul strigător la cer este modul în care Petre Pop a ajuns preşedinte al PSD Câmpia Turzii. La momentul respectiv, Gheroghe Matei, contracandidatul lui Petre Pop l-a acuzat că a adus foşti membrii ai PSD, în acel moment susţinători ai PD-L ca să-l voteze.

Alegerile de la PSD Câmpia Turzii au încălcat grav Statutul PSD din mai multe puncte de vedere:
•S-a încălcat art. 44, alin. a) al care prevede că membri care candidează pentru o funcţie în cadrul organizaţiei locale trebuie să aibă vechime cel puţin 1 an. Au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte membri care au fost înscrişi “pe genunchi” înainte de alegeri. Spre exemplu, avocatul Petrică Spătariu figurează ca vicepreşedinte pe site-ul PSD Cluj, deşi a plecat la Partidul Conservator, unde acum este preşedinte, la câteva luni după ce a fost ales vicepreşedinte PSD Câmpia Turzii. El a devenit membru PSD înainte cu câteva zile de alegeri.
•S-a încălcat art. 60, alin c) prevede că Biroul organizaţiei locale fac parte la nivelul organizaţiei municipale: preşedinte, 5-7 vicepreşedinţi, secretar executiv, trezorier şi 7-9 membri.
PSD Câmpia Turzii are 13 vicepreşedinţi, DUBLU faţă de prevederile statutare!!! De aceea pot considera că decizia de excludere a mea din partid a fost luată de o conducere nestatutară şi ilegitimă. Imediat după alegerile din PSD Câmpia Turzii, tocmai pentru că au considerat că alegerile au fost nestatutare, conducerea TSD Câmpia Turzii a demisionat în bloc din partid, la fel şi contracandidatul lui Petre Pop, Gheroghe Matei.

Pentru a-mi susţine nevinovăţia şi abuzurile făcute de conducerea actuală a PSD Câmpia Turzii, ataşez la acest document toate probele necesare. De asemenea stau la dispoziţia dvs. pentru orice întrebări şi lămuriri.

De asemenea vreau să vă aduc la cunoştinţă că aproximtiv 30 de membri ai TSD Câmpia Turzii se declară solidari cu mine şi mi-au transmis că vor demisiona în bloc în cazul în care problema nu se va rezolva.

În tot acest timp Mechel Câmpia Turzii, cea mai mare societate din Câmpia Turzii şi în acelaşi timp unul din cei mai mari angajatori din judeţ e pe cale să dea afară 799 din cei 1904 angajaţi. PSD Câmpia Turzii nu a luat nicio poziţie în acest sens, cu toate că printre membrii partidului se află şi membrii ai sindicatului, dar şi angajaţi Mechel. Singura grijă a PSD Câmpia Turzii în acest moment este lupta politică internă.

Data: 30 martie 2012 Ioan Geană - preşedintele demis al TSD Câmpia Turzii

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS