Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Prima sesiune oficiala de autografe pentru Calin Pop

Diverse
Tools
Typography

Remarcat la mai multe întâlniri ale cenaclului literar turdean "Pagini literare turdene", Călin Pop a ajuns în postura de a avea prima sesiune "oficială" de autografe pe placheta de versuri recent lansată.

La întâlnirea de pe 9 octombrie a cenaclului literar a fost prezentată placheta "La căpătâiul primei sărutări" care conţine 48 de poezii. Ediţie apărută cu sprijinul lui virgil Deceanu, cu o contribuţie din partea părintelui Vasile Ilea şi îngrijită fiind de profesor Olga Morar, placheta care poartă semnătura lui Călin Pop a avut succes în rândul celor prezenţi la întâlnirea cenaclului.
Cum era şi firesc, parte din poeziile lui Călin Pop au fost citite la întâlnire, iar dacă profesor Dorina Arion s-a arătat încântată de poezia "Vis străin" iar poezia "Joc" a definit-o ca fiind "interesantă", scriitorul Mircea Ioan Casimcea părea să fi fos încântat mai mult de poezii precum "Ascuns", "Cărare", "Felinar", "Fidelitate", "Sacru" "Iubire" dar şi "Joc".
De asemenea, dacă dorina Arion considera că poezia lui Călin Pop "are profunzimi de Blaga" şi prezintă şi alte valenţe ale autorului, Mircea Ioan Casimcea observa o evoluţie a lui Călin Pop de la prezenţele sale anterioare în şedinţele cenaclului până în această toamnă, scriitorul turdean apreciind atât metaforele originale ale autorului de versuri cât şi faptul că cel despre care se vorbea are poezii mai bune decât a altor poeţi publicaţi deja.
plachetaSNu în ultimul rând, Mircea Ioan Casimcea considera că unele dintre poeme au "iz de romanţă", printre acestea remarcate fiind "Şoapte de noapte", "Lumină" sau "La revedere".
Părintele Vasile Ilea, cel care a fost aproape de Călin inclusiv - cum am precizat deja - prin apariţia plachetei cu versuri, este de părere că poezia îl defineşte pe Călin Pop într-o manieră profundă. "Eu îl cunosc altfel", spunea părintele Ilea care observa: "tot ce a măcinat în sufletul lui, tot ce a păţit, s-a regăsit într-un echilibru: poezia".
În timp ce Virgil Deceanu împărtăşea, împreună cu soţia Mihaela Deceanu, aceeaşi părere - că dacă încă se nasc astfel de copii lumea nu piere - profesorul Ovidiu Nistea părea că insistă în a nu lăuda prea mult pentru că lauda strică. Mai mult, Nistea considera că trebuie văzut şi tabloul pe care îl oferă imaginea autorului, mai ales tabloul în care autorul apare alături de Olga Morar, profesorul care l-a ajutat şi l-a îndrumat pe Călin Pop în pasiunea sa pentru poezie.
Chiar mai mult, Olga Morar s-a adresat lui Ovidiu Nistea cu un "nu-l speriaţi", referinduse la Călin Pop care, în opinia Olgăi Morar "trebuie să scrie poezie".
Alături de Călin, la întâlnirea de pe 9 octombrie nu au fost doar cei amintiţi mai sus ci şi părinţii săi care au fost, într-un final, extrem de emoţionaţi de reuşita fiului lor.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS