Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Sun, May
87 New Articles

VIDEO | Misiune a Forțelor Aeriene Române de transport persoane și echipament medical din Italia

Actualitate
Tools
Typography

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat astăzi, 25 aprilie, un zbor pe ruta București – Milano și retur pentru aducerea în țară a echipei formată din 15 medici și asistenți medicali români, însoțită de un ofițer de legătură al IGSU, precum și a unor echipamente medicale donate de Statul Vatican, prin bunăvoința Sfântului Părinte Papa Francisc, autorităților locale din orașul Suceava.

Aceeaşi aeronavă, potrivit MApN, a transportat în Italia 90 mii de măști de protecție tip FFP 2.

Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.

În ce priveşte personalul medical din România, acesta a fost selecționat pe bază de voluntariat, a acționat la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Echipamentul medical donat de către Papa Francisc orașului Suceava constă în cinci ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS