Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Clubul de Presă: Ambasada României în Statele Unite recidivează

Actualitate
Tools
Typography

După cum este și firesc, jurnaliștii români din țară și din Statele Unite au solicitat detalii vizând prezența președintelui Klaus Iohannis la Organizația Națiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suportă cu acest prilej statul român.

Instituția prezidențială a refuzat să furnizeze asemenea informații de interes public. La fel a procedat și Ambasada României în Statele Unite, căreia i s-au solicitat de asemenea informații, precum și acreditări în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă sau un breefing sau se va întâlni cu membrii comunității de români.

Clubul de Presă protestează energic împotriva acestei lipse de transparență și solicită insistent atât instituției prezidențiale cât și Ambasadei României în Statele Unite să-și revizuiască poziția. În ceea ce privește Ambasada, constatăm că aceasta recidivează, întrucât nu a acordat acreditări și nu a furnizat informații nici cu prilejul mega-spectacolului organizat în data de 10 septembrie cu participarea a peste 150 de artiști aduși din țară, cu numeroși invitați, și care a presupus cheltuieli uriașe din banii publici.

În numele Consiliului de Onoare al Clubului de Presă,

Sorin Roșca Stănescu
19 septembrie 2023

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS