Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Pompierii turdeni, alături de colegii lor la o intervenţie pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală din Baciu

Actualitate
Tools
Typography

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au intervenit în cursul dimineții de joi, 15 februarie, pentru a stinge un incendiu care a cuprins o hală situată la intrare în localitatea Baciu.

Primul apel la numărul unic de urgență a venit la ora 07:33, iar la fața locului s-au deplasat echipajele de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca. Mai exact, primele 3 autospeciale au sosit la locul intervenției la ora 07:44, în condiții de trafic aglomerat. În acel moment, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga hală, de aproximativ 650 de metri pătrați.

Concomitent, s-au deplasat spre locul solicitării forțele de la Detașamentele 2 Cluj-Napoca și Turda. Suplimentar, au fost solicitate câte o autospecială de la ISU Bihor și ISU Sălaj. În cele din urmă, nu a mai fost necesară intervenția colegilor din județele învecinate, întrucât pompierii clujeni au localizat rapid incendiul. În plus, pe parcursul intervenției nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Echipajele noastre au lucrat simultan, pe mai multe sectoare, pentru localizarea și stingerea incendiului, respectiv protejarea imobilelor din vecinătate. Spre exemplu, la numai cinci metri distanță de hala afectată era situat un imobil pe trei niveluri, pe care pompierii l-au protejat în totalitate, fără a se înregistra pagube. S-a reușit de asemenea protejarea blocului de locuințe, pe cinci niveluri, aflat la 15 metri de hală. În acest caz, pagubele se rezumă doar la geamurile imobilului, ca urmare a căldurii intense. Pe de altă parte, vântul puternic a îngreunat intervenția și a favorizat flăcările.

Din cauza degajărilor de fum, s-a emis un mesaj de avertizare către populație prin sistemul RO-Alert. Au ars materialele depozitate în interiorul halei, cum ar fi instalații sanitare, termice, electrice și diferite utilaje.

La misiune au luat parte 6 ofițeri, alături de 72 de subofițeri și 11 soldați, care au încadrat 7 autospeciale cu apă și spumă, 2 autospeciale pentru intervenții și salvări de la înălțimi, alături de o ambulanță SMURD, trimisă preventiv. Misiunea s-a încheiat la ora 13:30, după ce ultimele echipaje au lichidat focarele ascunse și au înlăturat efectele negative ale incendiului.

Referitor la obiectivul amintit, facem precizarea instituția noastră a emis o autorizație de securitate la incendiu în anul 2016, iar inspectorii de prevenire verifică în prezent dacă au fost respectate aspectele specificate în documentație. Cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul este în curs de cercetare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS