13
Thu, Dec
101 New Articles
×

Message

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_OUTPUT

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_FB_DEBUGGER

og:title - Aviz favorabil Unirii în Constituție
og:type - article
og:url - http://agoramedia.ro/index.php/actual/19-actualitate/7911-aviz-favorabil-unirii-in-constitutie
og:site_name - AGORA MEDIA

Aviz favorabil Unirii în Constituție

Actualitate
Typography

Inițiativa de modificare a Constituției demarată de unioniști a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României. Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală.

„Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este preambulul pentru Constituția României propus de Alianța pentru Centenar.

„Este un nou pas înainte făcut de mișcarea pentru unificarea malurilor de Prut. Mulțumesc mult juriștilor care ne-au ajutat să elaborăm corect preambulul. E timpul să insistăm în colectarea semnăturilor peste tot în lume odată cu publicarea în Monitorul Oficial și să insistăm ca prevederea să treacă rapid ceilalți pași legali acum, în Anul Centenarului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de inițiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate. Mai multe detalii despre campanie pot fi aflate la adresa https://www.semnez.eu/.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS