Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Dezamăgirea lui Ioan Cuc: Ansamblul folcloric turdean cu membri care nu sunt turdeni? | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Final mai puţin aşteptat pentru spectacolul de preselecţie pentru viitorul ansamblu folcloric turdean “Cununa Turdeană”, mai ales având în vedere intervenţia instructorului Ioan Cuc după evoluţia ansamblului pe care îl coordonează.

După ce, în finalul spectacolului, a evoluat ansamblul “Datina Turdeană”, instructorul Ioan Cuc a venit pe scenă şi a ţinut să precizeze - atât pentru publicul prezent dar mai ales pentru juriu şi organizatorii spectacolului de preselecţie - că atât membrii ansamblului cât şi părinţii (pentru membrii copii) depun eforturi substanţiale, inclusiv financiare, ca ansamblul să existe, să meargă mai departe. Ba chiar părinţii copiilor suportă mare parte din cheltuieli pentru costumele populare sau pentru deplasările pe care le face ansamblul “Datina Turdeană”.

Cu aceste precizări, instructorul Ioan Cuc şi-a prefaţat exprimarea dezamăgirii potrivit căreia ansamblul “Datina Turdeană” ar urma să se desfiinţeze odată constituit noul ansamblu “cununa Turdeană” pentru care s-a şi organizat spectacolul de preselecţie.

Ioan Cuc a fost imediat contrazis de către Amalia Chiper Iurian - reprezentant al Casei de Cultură Turda şi organizator al spectacolului de preselecţie - care l-a asigurat pe instructor: “Aţi înţeles total greşit! Nu doreşte nimeni înlăturarea niciunui ansamblu”, asigurările mergând chiar mai departe: “Veţi fi susţinuţi în continuare de primărie”.

Şi ca să nu existe niciun dubiu, Amalia Chiper - prezentată drept doctor inginer - a insistat chiar cu riscul de a răni grav limba română că “Aţi înţeles foarte greşit!”.

Mai mult, persoana despre care se spunea că este organizatorul spectacolului a explicat: “Scopul acestui spectacol a fost cu totul altul: ne dorim să alegem şi să susţinem copii tineri, cei mai buni dintre cei buni.”.

Nu vom insista pe dorinţa de a primi explicaţii cum e cu copiii bătrâni dacă spectacolul de preselecţie a fost organizat pentru copii tineri, însă vom mai adăuga doar o precizare făcută de instructorul Ioan Cuc în replică la explicaţiile Amaliei Chiper Iurian: “Dintre cei care au participat, doi sunt din Turda, ceilalţi nu”, astfel Ioan Cuc dorind să atragă atenţia că e cel puţin ciudat să se constituie un ansamblu folcloric turdean, sprijinit de administraţia turdeană, dar în a cărui componenţă majoritatea membrilor să nu fie turdeni.

Pe final, replica Amaliei Chiper Iurian a fost: “Sunt cei care au dorit”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS