Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

07
Tue, May
84 New Articles

OM4: Şoferii de TIR, obligaţi la autoizolare sau carantină la întoarcerea din cursă

Actualitate
Tools
Typography

Ordonanţa militară 4 vine cu restricţii sporite şi pentru şoferii de TIR sau de orice alte autovehicule de transport marfă cu capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care fac transport internaţional.

Odată întorşi din cursă, şoferii pot opta fie pentru izolare, fie pentru carantinare pentru perioada între curse, dar nu mai mult de 14 zile.

Ei au mai multe variante între care pot opta.

Odată pot opta să fie carantinaţi în spaţii puse la dispoziţie de angajator.

Pe de altă parte pot opta să se izoleze la domiciliu împreună cu TOATE persoanele cu care locuiesc, sau să se izoleze într-un alt spaţiu locativ disponibil.

Nu în ultimul rând pot opta pentru carantinare în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi, cu precizarea că vor suporta cheltuielile aferente caranntinării.

Varianta pentru care optează conducătorii auto trebuie menţionată într-o declaraţie pe proprie răspundere.

Aceeaşi măsură se aplică şi piloţilor de aeronave şi personalului navigant, în ordonanţă precizându-se că măsurile prezentate intră în vigoare cu data de 31 martie.

Iată, mai jos, exact textul de lege la care am făcut referire în rândurile de mai sus:

Art. 4

  • (1) La intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalități de protecție împotriva răspândirii COVID-19:
    1. carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;
    2. izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;
    3. carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.
  • (2) Opțiunea pentru una dintre modalitățile prevăzute la alin. (1) se materializează prin completarea, de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, a unei declarații pe propria răspundere prin care își asumă una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare.
  • (3) Prevederile alin. (1) și (2) se aplică în mod corespunzător și piloților de aeronave și personalului navigant.
  • (4) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

Pe surse:
Ciudat este că cei de la DSP Cluj spun că azi “toată lumea i-a sunat pentru şoferii de TIR” şi... gata... fara răspuns, fără soluţii... ca şi cum nu au ce face...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS