Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Cuc si Tor - spectacol in Consiliul Local Luna | AUDIO

Administraţie
Tools
Typography

În legătură cu şedinţa Consiliului Local Luna de pe data de 31 octombrie, cel puţin un lucru este cert: a fost, în multe privinţe, un adevărat spectacol.

Disputa între consilierul PSD Mihail Cuc şi primarul PNL Laurenţiu Tӧr s-a făcut simţită încă de la primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei când, fără nicio legătură cu cele discutate, Cuc s-a arătat total nemulţumit că Tӧr ignoră comisia 3 a Consiliului Local, consilierul PSD reproşându-i primarului că "se bagă" în sport, deşi s-ar putea face mai multe pentru sportul de la Luna, iar Cuc - susţinea chiar el - ar fi capabil să facă ceva pentru sport, însă îi cerea primarului să se gândească mai mult şi să investească în sport.
În avântul său, Cuc aproape că era împins de la spate - dacă nu susţinut umăr la umăr - de colegul de consiliu Florin Budăceanu care încă de mai demult se folosea de orice prilej pentru a cere explicaţii despre terenul sintetic de la Luncani, ultima variantă fiind aceea de a intra în posesia cheii bazei sportive, cheie pe care să o paseze unii altora în funcţie de cum au timp să se ocupe de teren şi de toate acareturile. Însă cei doi - Cuc şi Budăceanu - nu precizau clar cum se va face predarea inventarului la schimbarea cheii de la unul la celălalt ori cum fiecare dintre cei pe la care se va perinda cheia va răspunde pentru bunurile din baza sportivă pe perioada cât deţine cheia respectivei baze.
Cert era că primarului i se solicita aproape imperativ să se gândească mai mult la sport şi să investească în sport.
Doar că primarul spunea că mai sunt şi alte proiecte de investiţii la Luna în afară de sport. Ba chiar Lucian Mocan - şeful postului de poliţie din Luna - fusese prezent la şedinţă pentru a arăta problemele cu care se confruntă.
Dacă primarul Laurenţiu Tӧr este, cumva prins între ciocan şi nicovală şi nu ştie cum să iasă din strânsoare, venim noi cu câteva idei. În primul rând ar putea muta primăria şi postul de poliţie ori în sala de sport de la Luna ori pe terenul sintetic de la Luncani, astfel orice investiţie pentru postul de poliţie sau pentru primărie ar putea fi considerată investiţie în baza sportivă, deci în sport şi Cuc cu Budăceanu nu ar avea ce comenta.
O variantă mai "extremă" ar fi ca primarul să facă ceva demersuri şi să declare comuna Luna "comună sportivă" (pe principiul zonelor defavorizate) sau un fel de sat olimpic şi atunci, la fel, orice investiţie (apă canal, asfaltare etc.) ar putea fi considerată investiţie în sport şi, din nou, Budăceanu şi Cuc nu ar mai avea ce comenta. Zicem şi noi, aşa...
Oricum, disputa dintre pesedistul Mihail Cuc şi penelistul Laurenţiu Tӧr a trasat ca un fir roşu şedinţa Consiliului Local Luna, disputa fiind cu atât mai interesantă cu cât asupra lui Cuc plana bănuiala că ar fi contribuit la menţinerea în funcţie a viceprimarului PD-L Aurel Giurgiu la momentul la care a existat un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului, bănuială care spunea multe despre USL-ul de la Luna din moment ce PSD ar fi dejucat planul PNL... Dar asta a fost atunci...
Acum, însă, lucrurile au fost mult mai distractive, emblematic în acest sens fiind un scurt schimb de replici între Cuc şi Tor care ar putea fi considerat definitoriu pentru şedinţa de final de octombrie 2013: "Acuma tăt am tăcut, d-apăi până când să tăt tac?", se întreba Cuc într-o română neaoşă, de la mama ei, în timp ce răspunsul venise în aceeaşi română, primarul Tӧr chiar încurajându-l pe Cuc: "Da-i păcat să tăceţi şi să nu spuneţi nişte prostii".

{mp3}2013/10/cucTor{/mp3}

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS