Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Atributii largite ale consiliilor judetene dupa descentralizare

Administraţie
Tools
Typography

Data de 15 noiembrie este, aşa cum spunea şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, data la care Guvernul şi-ar asuma răspunderea pe legea descentralizării.

Prezent la Câmpia Turzii la cea mai recentă conferinţă de presă a liberalilor din localitate, Horea Uioreanu s-a referit la ceva punctual din punct de vedere al descentralizării: "consiliile judeţene vor primi o serie de atribuţii suplimentare". Printre "atribuţiile suplimentare" enumerate de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj se numără "serviciile de sănătate publică, administrarea sistemul de gospodărire a apelor, pescuitul şi acvacultura , protecţia mediului, dezvoltarea rurală, ocuparea forţei de muncă la nivelul judeţului, administrarea unităţilor sportive şi de tineret, a taberelor şcolare, centrelor de agrement, a caselor de cultură precum şi cluburile sportive de la nivel local, dezvoltarea şi promovarea turistică şi protejarea patrimoniului cultural de pe teritoriul judeţului şi implementarea programelor judeţene în domeniul tineretului şi sportului".
Însă, la nivel guvernamental ar rămâne, preciza Horea Uioreanu, Garda de Mediu, Protecţia Consumatorului sau Sanepidul, adică acele obiective cu drept de control.
Cum veşnica problemă o reprezintă banii, Horea Uioreanu a precizat că, în calitate de vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene ar fi avut o dicuţie mai lungă cu premierul Victor Ponta privind finanţarea serviciilor care, odată cu descentralizarea, ar cădea în sarcina Consiliilor judeţene pentru că, spunea Uioreanu, "le atribuie consiliilor judeţene, dar problema este sursa de finanţare", preşedintele Consiliului Judeţean Cluj exprimându-şi, totuşi, speranţa ca "sursele de finanţare ale acestor organisme să fie transmise consiliilor judeţene, ca să existe funcţionalitate".

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS