Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Mon, May
82 New Articles

Nemes si Crisan anunta atacul. Adica numai Nemes

Administraţie
Tools
Typography

Reacţiile a doi consilieri PP-DD - Rozalia Crişan şi Lucian Nemeş (fost viceprimar) - nu s-au lăsat aşteptate în urma a două proiecte de hotărâre "privind aprobarea condiţiilor generale şi specifice, a criteriilor de selecţie precum şi a comisiei de selecţie în vederea aplicării OUG 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice" la nivelul a două societăţi turdene: SC Turda Salina Durgău SA şi SC domeniul Public Turda SA.

Înainte de toate, poate ar fi bine să reamintim care este reprezentarea partidelor politice la nivelul Consiliului Local Turda, ca să ştim de unde continuăm mai departe. Astfel, PD-L are 33,33% (cu 7 consilieri), PP-DD are 23,81% (cu 5 consilieri), PSD şi PNL au câte 14,90% (cu câte 3 consilieri), UDMR are 9,52% (cu doi consilieri) şi PC are 4,76% (cu un consilier).
Revenind, prima - dintre cei doi consilieri PP-DD amintiţi în titlu - care a reacţionat, la finalul şedinţei, a fost Rozalia Crişan, cea care şi-a dat demisia din comisia de selecţie, cumva, pentru a face loc reprezentantului UDMR Csep Leyla.
"Stau şi mă minunez, astăzi, unde este reprezentarea algoritmului politic când PP-DD-ul, cu cinci consilieri locali, nu are niciun reprezentant în această comisie şi nu accept «V-aţi retras, doamana Crişan!». M-am retras de ce nu s-a numit un consilier din partea PP-DD-ului", îşi motiva Rozalia Crişan retragerea şi poziţia adoptată.
La rândul său, Lucian Nemeş a luat cuvântul - "Noi o să ne rezervăm dreptul de a ataca aceste hotărâri!" - venind şi cu o explicaţie referitoare la reprezentarea în comisia cu pricina: "Există patru grupuri politice: PDL-UDMR, (2 reprezentanţi) PNL (un reprezentant), PSD (un reprezentant) şi noi, care avem 23,8% din CL nu avem niciun reprezentant", concluzia lui Lucian Nemeş fiind una cât se poate de direct rostită: "Încă odată se demonstrează clar că la Turda legea nu se respectă!".
"În măsura în care până luni (19 mai - n.r.) aceste hotărâri nu vor fi modificate, o să le atacăm cu plângere prealabilă la Consiliul Local Turda şi o să depunem memoriile la Instituţia Prefectului şi, după cum stau lucrurile, sunt ferm convins că aceste hotărâri vor fi anulate", a mai adăugat Lucian Nemeş, convins fiind că Rozalia Crişan îi va sta alături în demersul anunţat.
Pentru că s-a făcut referire la persoana sa - cu privire la afirmaţiile făcute, în conferinţa de presă desfăşurată cu o zi înaintea şedinţei extraordinare a Consiliului Local Turda, în legătură cu transparenţa şi reprezentativitatea politică nerespectate la moemntul numirii membrilor în CA-urile SC TSD SA şi SC DPT SA cu peste un an în urmă - consilierul PD-L Sorin Bichiş a dorit să intervină: "Şedinţa (din 15 mai 2014 - n.r.) a avut caracter extraordinar, materialele au fost puse la dispoziţia dumneavoastră cu trei zile înainte, aţi avut timp să le studiaţi, nu cum s-a întâmplat în martie 2013 când grupul din care făceaţi şi dumneavoastră parte au convocat o şedinţă de îndată în care s-au depus 20 de proiecte cu cinci minute înainte de a începe şedinţa", cu referire la cele prezentatea de Rozalia Crişan, consilierul PD-L adăugând: "La ce vă referaţi dumneavoastră, cu reprezentativitatea în comisia de selecţie, dumneavoastră aţi fost propusă. Că dumneavoastră v-aţi retras înainte de a marge la vot... Aveaţi toate şansele, prin vot, să rămâneţi între cei cinci", concluzia lui Sorin Bichiş fiind: "Deci nu aveţi nicio motivaţie să spuneţi că nu aveţi reprezentativitatea de care eu vorbeam în conferinţa de presă".
Poate inclusiv pentru faptul că femeile au ultimul cuvânt, Rozalia Crişan a dorit să răspundă colegului de la PD-L: "M-am retras pentru că nu voiam să fiu în situaţia ingrantă (?!?! - n.r.), văzând ce se întâmplă, de a fi umilită în urma votului, când am văzut cum se votează. Pentru asta m-am retras!".
Dar Lucian Nemeş probabil nu crede că femeile au ultimul cuvânt, aşa că a dorit să mai intervină şi să reamintească, pentru siguranţă, că va ataca cele două hotărâri privind comisia de specialitate.
Aşteptăm să aflăm că luni aceste hotărâri au fost atacate. Nu de alta, dar poveşti am mai auzit noi... şi încă multe...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS