Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Începe luna curăţeniei de primăvară în municipiul Câmpia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

În perioada 1-30 aprilie 2016, pe raza municipiului Câmpia Turzii se organizează „Luna curățeniei de primăvară”. Primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Hanga, invită toți cetățenii municipiului, operatori economici, unitățile de învățământ, asociațiile de proprietari/locatari și toate celelalte instituții de pe raza municipiului, să participe la „Luna curățeniei de primăvară”.

Conform dispoziției primarului nr.223/31.03.2016, efectuarea curățeniei de primăvară este obligatorie pentru toate persoanele fizice și juridice care domiciliază, își au sediul sau își desfășoară activitatea pe raza municipiului Câmpia Turzii.
Această campanie este coordonată de viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, cu sprijinul serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, al Companiei de Salubritate Câmpia Turzii, al Companiei de Apă Arieș sucursala Câmpia Turzii și SC Domeniul Public SA Câmpia Turzii.

Programul activităților edilitar –gospodărești care se desfășoară în municipiul Câmpia Turzii în perioada „Lunii curățeniei de primăvară” este următorul:

Programul stabileşte acţiunile desfăşurate în municipiul Câmpia Turzii care să menţină o stare normală de salubritate în localitate.

I. SPAŢII VERZI

Pentru protecţia şi întreţinerea spaţiilor verzi aparţinând domeniului public al municipiului, se vor efectua următoarele activităţi:
1.Tundere mecanică gazon şi gard viu - zona centrală (Parc Central, alveole, str. Laminoriştilor, scuar Primărie), scuar Profi, scuar 1 Decembrie 1918 (vis-a-vis de Liceul Pavel Dan), scuar statuie Mihai Viteazul.
2.Toaletare/corecţie coroană arbori - zona centrală, Cartier Sud-Est (blocuri).
3.Demuşuroire trandafiri - alveole str. Laminoriştilor, str. 1 Decembrie 1918.
4.Plantare flori - alveole zona centrală, scuar Primărie, Taxe şi Impozite, sens giratoriu.
5.Igienizarea fântânilor arteziene-din Parcul Ionel Floaşiu, scuarul de pe strada Mureşului, scuarul de pe strada Gheorghe Bariţiu şi strada Gării.
8. Repararea, vopsirea, înlocuirea şi întreţinerea mobilierului stradal (bănci, jardiniere, pergole, etc) - Parcul Municipal, Parcul Ionel Floaşiu, scuarurile din Piaţa Mureşului, strada Gheorghe Bariţiu, zona centrală.
Execută: Domeniul Public SA Câmpia Turzii
Coordonare, verificare şi îndrumare: Serviciul Investiţii 

II. SALUBRIZARE 

II.A Lucrări cuprinse în contractul de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare, anexă la HCL 75/2008 şi a actelor adiţionale la contract
1. Curăţare şi răzuit manual rigole, spălarea străzilor cu apă după activitatea de răzuit.
2. Măturat manual şi mecanizat al străzilor, întreţinere curăţenie la locurile de joacă, parcuri şi puncte de colectare a deşeurilor.
3. Dezinfecţie containere de 1,1 şi 4 mc distribuite pe teritoriul municipiului pentru  colectarea deşeurilor menajere.
4. Dezinsecţie şi deratizare în Parcul Municipal, spaţii verzi, locuri de joacă.
5. Vopsit borduri cu vopsea de marcaje şi var pe străzile din municipiu, înt-un strat.
Execută. Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA
Coordonare, îndrumare şi verificare: Serviciul Investiţii 
Serviciul Public Poliţia Locală

II.B Lucrări care nu sunt cuprinse în contractul de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare

1.Salubrizarea malurilor cursurilor de apă: Arieş, Odăii Beteag, Racoşa, Valea Florilor.
2.Curăţarea terenurilor aparţinând domeniului public. 
3.Văruire copaci şi borduri din aliniamentele stradale (lucrări care nu sunt cuprinse în contractul de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare).
4.Îndepărtarea afişelor lipite pe stâlpi şi în alte locuri nepermise.
Execută: beneficiari de ajutor social
Organizare, supraveghere activitate: Serviciul Administrativ

III. ÎNTREŢINERE STRĂZI, ASIGURARE SIGURANŢĂ ŞI FLUENŢĂ TRAFIC

1.Plombare străzi-se va interveni pe toate străzile din municipiu, dar cu prioritate pe următoarele: Aleea din Parcul Municipal, Gh Bariţiu-capăt, Republicii-capăt, nr. 77-79,  Mureşului, Plopilor, Aviatorilor, I. Agârbiceanu, Aurel Vlaicu, Constructorilor.
2.Marcaje rutiere longitudinale şi transversale - străzile cu trafic intens din municipiu.
3.Retrasare alei Parc Municipal.
4.Reparat/înlocuit indicatoare de circulaţie şi semnalizare rutieră - arterele de circulaţie şi străzi de legătură aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii.
Execută: Domeniul Public SA Câmpia Turzii
Coordonare, verificare şi îndrumare: Serviciul Investiţii 
5.Lucrări de întreţinere iluminat public. 
6.Montare echipamente de iluminat festiv (conform contractului de prestări servicii nr.13.264/2006).
Execută: Reea Procons Serv SRL Câmpia Turzii
Coordonare, verificare şi îndrumare: Serviciul Investiţii 

IV. REPARAŢII ŞI ÎNTREŢINERE REŢELE DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE 

1.Curăţarea gurilor de scurgere a apelor pluviale şi a canalizării - str Laminoriştilor, Liviu Rebreanu, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Parcului, Nouă, Nicolae Bălcescu, Petru Rareş, Speranţei, Ştefan cel Mare, Ecaterina Teodoroiu, Ţebea, P-ţa Unirii, Castanilor, V. Alecsandri, V. Lucaci, Vrancei, Duzilor, Fluturilor, 9 Mai, I. Agârbiceanu, Albinei, Ardealului, A. Vlaicu, Aviatorilor, Axente Sever, Al. Constructorilor.
2.Înlocuirea capacelor de canalizare şi a gratarelor gurilor de scurgere a apelor pluviale, deteriorate sau lipsă. 
3.Repararea avariilor la conductele reţelelor publice de alimentare cu apă.
Execută: Compania de Apă Arieş Turda-Sucursala Câmpia Turzii
Coordonare, îndrumare şi verificare: Serviciul Investiţii 
Serviciul Public Poliţia Locală

V. GOSPODĂRIILE POPULAŢIEI, BLOCURI, SEDII ŞI PUNCTE DE LUCRU ALE OPERATORILOR ECONOMICI, INSTITUŢII PUBLICE, ASOCIAŢII ŞI FUNDAŢII

1. Întreţinerea şi curăţenia locuinţelor, a sediilor, spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, anexelor gospodăreşti, precum şi a terenurilor pe care le deţin cu orice titlu, a curţilor şi împrejurimilor acestora.
2 Deratizare, dezinsecţie a spaţiilor pe care le deţin cu orice titlu.
3.Repararea şi vopsirea gardurilor şi porţilor, refacerea soclurilor deteriorate, vopsirea tâmplăriilor metalice şi din lemn, repararea acoperişurilor şi a coşurilor de fum, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate.
4.Efectuarea şi menţinerea curăţeniei pe trotuare, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum şi în jurul garajelor, pe spaţiile verzi aferente spaţiilor imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.
5.Curăţarea şi întreţinerea firmelor şi faţadelor imobilelor în care locuiesc, au sediul sau îşi desfăşoară activitatea, a panourilor publicitare şi a bannerelor din municipiu.
6.Efectuarea de reparaţii la părţile interioare şi exterioare, prin înlocuirea geamurilor sparte, curăţirea, vopsirea sau înlocuirea elementelor degradate ale jgheaburilor, burlanelor şi învelitorii acoperişurilor imobilelor în care domiciliază, au sediul sau îşi desfăşoară activitatea. 
7.Evacuarea şi depozitarea deşeurilor rezultate în urma activităţii de curăţenie numai în locurile special amenajate în acest scop.
8. Salubrizarea locurilor de parcare şi din zona garajelor pe care le utilizează.
9.Curăţarea mijloacelor de transport la intrarea acestora pe drumurile publice.
Execută ( prin forţe proprii sau cu firme specializate): Persoanele fizice şi juridice din municipiul Câmpia Turzii

VI. VERIFICARE REALIZĂRE PROGRAM DE ACTIVITĂŢI, CONSTATARE ŞI SANCŢIONARE CONTRAVENŢII

Serviciul Public Poliţia Locală, împreună cu serviciile de specialitate din Primărie care au atribuţii în domeniul bunei gospodăriri a localităţii, desfăşoară acţiuni de control, prin deplasare periodică în teren. 
Se verifică realizarea activităţilor cuprinse în program, modul de execuţie a lucrărilor, respectarea prevederilor legale. 
În caz de neconformităţi se stabilesc măsuri de remediere, urmărindu-se realizarea acestora, iar în cazul în care se constată săvârşirea unor fapte care constituie contravenţii se aplică sancţiunile contravenţionale prevăzute de legislaţia în vigoare. 

VII. COMUNICARE

1.Aducerea la cunoştinţă publică a programului de activităţi prin mass-media şi postare pe pagina de web a Primăriei.
Execută:  Serviciul Relaţii Publice şi comunicare
Servifciul Resurse Umane, Salarizare, Informatică
2.Distribuire materiale informative privind “Luna curăţeniei de primăvară -2016” la asociaţiile de proprietari/locatari .
Execută: Serviciul Evidenţa şi Gestiunea Patrimoniului 

Şef Serviciu Public Poliţia Locală,
Alexandru Cozmin ROTAR

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS