Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Măsurile fiscale nesăbuite ale Guvernului Tudose vor pune Municipiul Câmpia Turzii în dificultate

Administraţie
Tools
Typography

Principala temă de discuții de Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, desfășurată în data de 6 noiembrie 2017 la București a fost implementarea măsurilor de relaxare fiscală, pe care Guvernul PSD le pregătește și impactul acestora asupra municipiilor în ceea ce privește potențialul de investiții pentru următorul an.

Astfel, edilul municipiului Cluj Napoca, fostul premier al României, Emil Boc, a contestat vehement măsurile care se pregătesc a fi implementate, spunând că: „...cerem, toți primarii din România, și în special primarii din municipii, ca în urma acestei modificări fiscale să nu pierdem aproximativ o treime din veniturile pentru investiții ale orașelor noastre. În Cluj avem un buget general de investiții de circa 90 milioane de euro, ar însemna o pierdere de circa 30 milioane de euro. De unde rezultă această diferență (…) Ceea ce am cerut toți primarii, am cerut soluții compensatorii, în primul rând majorarea acestei cote la 70% cât să compenseze deficitul de venituri pe care l-am avea”.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, afirmă:

În ceea ce privește municipiul Câmpia Turzii, administrația locală depune eforturi susținute de reindustrializare și promovare a antreprenoriatului prin atragerea de investitori și prin politici de relaxare a impozitelor și taxelor locale. Implementarea măsurilor total nesăbuite propuse de Guvern ar însemna o lovitură greu de gestionat, din punct de vedere economic, pentru noi. 

Practic, la un simplu calcul, Câmpia Turzii pierde aproximativ 30%, ceea ce reprezintă circa 2 milioane de lei din prevederea bugetară a anului 2017. Aceasta înseamnă 40% din bugetul alocat investițiilor pe plan local.

 Cu alte cuvinte, din pricina populismului exacerbat, promovat de către actualul Guvern, se pun în pericol investițiile municipiului nostru, fapt care nu poate fi trecut cu vederea.

Este incredibil că pentru a crește consumul în rândul populației, care nu se traduce prin investiții, ci prin cheltuieli, Guvernul României este dispus, printr-o mișcare disperată de a reface capitalul politic șifonat al unui partid să pericliteze dezvoltarea muncipiilor.

Este inacceptabil ca Guvernul să anuleze eforturile administrației locale din Câmpia Turzii, astfel că, din respect pentru fiecare dintre cetățenii noștri mă raliez colegilor mei, primari de municipii în a contesta măsurile propuse de Executiv. Chiar până și primarul general al Capitalei a contestat măsurile de politică fiscală!”.

În cazul în care Guvernul nu renunță la această alternativă, primarii de municipii vor cere măsuri compensatorii, cum ar fi creșterea cotei din impozitul pe venitul global care vine la Primării, ceea ce ar afecta în mod negativ mediul privat local. Mihai Tudose promite măsuri compensatorii, însă premierul nu a putut spune de unde vin banii, așa încât situația rămîne în continuare incertă.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS