Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

"Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce" s-au auzit si la Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Un spectacol muzical deosebit a avut loc la Câmpia Turzii luni, 14 aprilie cu începere de la orele 19.00 la Biserica "Învierea Domnului".

Cvartetul Transilvan a fost cel care a adus în atenţia celor prezenţi la biserică "Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce" - creaţie a lui Joseph Haydn - în cadrul unui recital cameral posibil cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Câmpia Turzii.
Invitat pentru prezentarea teologică, părintele protopop Daniel Crişan s-a referit, în primul rând, la cei care urmau să susţină recitalul cameral - Cvartetul Transilvan - despre care spunea că a susţinut un amplu turneu de conerte pe teritoriul Statelor Unite, că intensa activitate artistică a cvartetului se reflectă în multiplele concerte susţinute întotdeauna la un nivel înalt - în cei peste 25 de ani de activitate susţinând peste 2.000 de concerte - şi că "începând cu anul 1998 Cvartetul Transilvan are în componenţă, la prima vioară, pe Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valoroşi violonişti români ai perioadei actuale, care îmbină cu deosebită măiestrie o carieră solistică de excepţie cu rafinamentul interpretării camerale. Pentru meritele sale deosebite statul român i-a acordat lui Gabriel Croitoru privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri care i-a aparţinut lui George Enescu", părintele Daniel Crişan prezentându-i, totodată, şi pe ceilalţi membri ai Cvartetului Transilvan: Nicuşor Silaghi (vioara a II-a), Marius Suărăşan (violă) şi Vasile Jucan (violoncel).
Tot părintelui protopop i-a revenit sarcina de a vorbi şi despre ceea ce înseamnă, de fapt "Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce", ficare moment muzical din recitalul Cvartetului Transilvan fiind prezentat, pe scurt, de părintele Daniel Crişan, cel care, înainte de începerea recitalului, spunea: "prin acest gest, se săvârşeşte un act de cultură, o reprezentare artistică de care nu trebuie să fim străini şi care, totuşi, prin încărcătura emoţională transmisă, ne îndeamnă la meditaţie şi trăire duhovnicească. Muzica ne trezeşte din toropeala nopţii, îndeamnă la iubire, armonie între cer şi pământ la cântare a întregii creaţii".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS