Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

În atenţia părinţilor din Câmpia Turzii care pleacă la muncă în străinătate

Social
Tools
Typography

Conform Legii 272 din 2004, republicată, precum și a Hotarârii de Guvern 691/2015, părinții care pleacă la muncă în străinătate și își lasă copiii acasă, sunt obligați să anunțe, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara, Direcția de Asistenţă Socială Câmpia Turzii cu privire la această intenție și să desemneze o persoană în grija căreia vor rămâne copiii.

Dacă vă aflați în această situație:

  • anunțați Direcția de Asistență Socială, completând formularele de AICI, https://campiaturzii.ro/dosare-online/ - secțiunea DOSARE DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ / 8 – Dosare delegare autoritate părintească pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate;
  • documentele respective le puteți depune la sediul instituției sau le puteți trimite pe e-mail, împreună cu actele menționate AICI https://campiaturzii.ro/.../06/Dosar-cu-acte-necesare.pdf
  • persoana pe care o desemnați să aibă grijă de copil/copii trebuie  să aibă minimum 18 ani și să îndeplinească condiţiile materiale și garanţiile morale necesare creșterii şi îngrijirii unui copil;
  • ulterior o să fiți contactați și sprijiniți pentru finalizarea demersurilor de către Direcția de Asistență Socială.

E bine să știți că instanța de judecată este cea care trebuie să hotărască delegarea temporară a autorității părintești către persoana pe care o desemnați. Această persoană va exercita toate drepturile și îndatoririle aferente autorității părintești în perioada în care sunteți plecați la muncă în străinătate, iar copiii vor fi astfel protejați și reprezentați!

După finalizarea demersurilor, situația copiilor dumneavoastră va fi monitorizată de către Direcția de Asistență Socială, așa cum prevede legea.

Acest demers este valabil și pentru situaţia în care părintele unic susținător sau tutorele urmează să plece la muncă în străinătate.

Dacă părinții, părintele unic susținător sau tutorele sunt plecați deja la muncă în străinătate, aceștia sau persoanele care îngrijesc copiii trebuie să contacteze Direcția de Asistență Socială pentru a fi informați și sprijiniți pentru realizarea demersurilor prevăzute de lege.

În vederea identificării copiilor aflați în următoarele situații:

  • cu ambii părinţi plecaţi în străinătate;
  • cu părintele unic susţinător plecat în străinătate;
  •  cu un singur părinte plecat în străinătate;
  •  reveniţi în ţară după o perioadă de şedere în străinătate alături de părinţi mai mare de un an.

Direcția de Asistență Socială solicită periodic informații și de la unitățile de învățământ din municipiu.
Contact: Primăria Municipiului Câmpia Turzii, Direcția de Asistenţă Socială
Telefon: 0264 -366396- interior 222; 073 -2142448, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Adresa: Câmpia Turzii, str. 1 Decembrie 1918, nr 4, etaj I
Program cu publicul: luni-joi: 8:00-16:00, vineri: 8:00-13:30.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS