Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Seara de romante cu invitati surpriza

Diverse
Tools
Typography

"Să dăm viaţă anilor" - cenaclul coordonat de părintele turdean Sebastian Zăhan - a mai trecut pe răboj o întâlnire: de data aceasta una dedicată romanţelor.

Sala mare a Primăriei Turda a găzduit miercuri, 8 octombrie, o nou ediţie a cenaclului "Să dăm viaţă anilor", o întâlnire dedicată romanţelor, o întâlnire organizată împreună cu Asociaţia Turda Tin, cu Casa Municipală de Cultură Turda şi cu sprijinul Primăriei Turda, întâlnire la care a fost prezent şi corul "Armonia" al Casei de Cultură Turda.

Artiştii solo
au fost cei care au continuat seara dedicată romanţelor - printre interpreţi numărându-se Lenuţa Borza, Ştefan Aliman, Elena Duca, apoi Sebastian Zăhan - seară începută, de fapt, cu o sală întreagă cântând "Ciobănaş cu 300 de oi".

Copiii şi tinerii de la Turda Tin
au fost şi ei în centrul atenţiei. Astfel, după ce le-a felicitat părinţii că îşi fac timp să-i aducă la repetiţii, părintele Zăhan a avut cuvinte de laudă şi despre copiii şi tinerii adunaţi toţi în faţa publicului spectator şi pe care i-a invitat să ofere, la rândul lor, un recital în care s-a regăsit inclusiv melodia "Fata din vis" a trupei Compact, însă într-o interpretare speifică cenaclului.

"Eu cânt la telefon"
a fost afirmaţia făcută de Virgil Deceanu şi care i-a pus pe toţi puţin în încurcătură. Dar lucrurile s-au limpezit în momentul în care s-a înşţeles că de pe telefonul lui Virgil Deceanu rulau negativele celor două melodii pe care le-a interpretat, la refrenul uneia dintre melodii Virgil Deceanu insistând că "sunt vagabondul vieţii mele".

Corul Armonia
al Casei de Cultură Turda a fost, cum spuneam, prezent la seara dedicată romanţelor. Aşa că, după momentul Nelu Kersedi, corul Armonia a încântat publicul cu câteva melodii, mare parte dintre ele fiind fredonate de publicul care a umplut aproape până la refuz sala mare a Primăriei Turda.

Declaraţia
pe care părintele Sebastian Zăhan ne-a făcut-o după terminarea spectacolului avea rolul să aducă puţină lumină acolo unde se înţelegea mai greu ce şi cum cu cenaclul "Să dăm viaţă anilor", ori care este regularitatea ediţiilor cenaclului.

"Eu mi-am propus să fac în fiecare lună" spunea părintele Sebastian Zăhan explicând că "în decembrie să închinăm colindelor, în ianuarie lui Eminescu, în martie mamei" dar precizând că ediţiile cenaclului au loc şi în cinstea unor poeţi cum ar fi Octavian Goga sau Adrin Păunescu". Referitor, însă, la seara de miercuri, pe lângă momentul Nelu Kersedi, lucrurile erau cât se poate de clare: "Când am avut festivalul de folclor cu tinerii am promis atunci că o să facem o seară de romanţe", spunea părintele Zăhan, cel care, înainte de aplauzele de final, le-a făcut celor prezenţi o invitaţie pentru a doua seară (joi, 9 octombrie) la un eveniment mai aparte.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS