Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Calendarul admiterii elevilor în învățământul liceal de stat, profesional, dual, ETAPA I, pentru anul școlar 2020-2021

Diverse
Tools
Typography

În conformitate cu O.M.E.N, nr. 4.948/2019, cu modificările și completările ulterioare, prin care au fost aprobate Metodologia și Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, profesional și dual pentru anul școlar 2020-2021, în perioada 2 – 8 iulie 2020 unitățile de învățământ gimnazial gestionează activitatea internă de completare a fișelor de înscriere pentru repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, care va avea loc în data de 10 iulie 2020.

În toate unitățile de învățământ din județul Cluj această activitate se realizează, în funcție de opțiunea părinților, fie față în față, conform unei programări riguroase realizate la nivelul unității de învățământ preuniversitar, fie prin intermediul mijloacelor electronice, prin comunicare digitală.

În vederea respectării tuturor prevederilor legislative, derivate din  contextul decretării stării de alertă, elevii care doresc să se înscrie la unități de învățământ preuniversitar din alte județe completează fișa de înscriere la școala de proveniență, evitându-se astfel deplasarea, în acest scop, în alte localități.

Repartizarea elevilor se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor, așa cum sunt acestea consemnate în fișa individuală a fiecărui elev.

În vederea maximizării șanselor de reușită, privind admiterea în învățământul liceal de stat, Inspectoratul Școlar Județean Cluj recomandă elevilor și părinților să completeze un număr cât mai mare de opțiuni, respectiv de coduri în fișa de înscriere, astfel încât elevul să beneficiere de repartizarea computerizată, în această primă etapă.

În data de 5 iulie 2020 elevii claselor a VIII-a, care au optat pentru susținerea probelor de aptitudini din cadrul examenului de admitere în liceele vocaționale, vor afla rezultatele finale. Elevii respinși la aceste probe vor completa la școala de proveniență fișele de înscriere pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

De asemenea, în perioadele 29 iunie - 3 iulie 2020, respectiv 6 - 7 iulie 2020 au loc înscrierile în învățământul profesional de stat și în învățământul dual. Fișa de înscriere este unică pentru ambele forme de școlarizare, iar elevii, în funcție de  opțiune, completează codurile corespunzătoare tuturor calificărilor din acea unitate școlară, în ordinea preferințelor.

Fișele de înscriere sunt transmise electronic de către unitatea de învățământ gimnazial de proveniență  liceelor tehnologice/colegiilor tehnice, iar la finalul perioadei de înscriere, acestea din urmă comunică, tot electronic, rezultatele școlilor de proveniență.

Elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă, respectiv elevii rromi care au înregistrat în termenul legal recomandările din partea unei asociații/ organizații rrome sunt repartizați de către Comisia județeană de admitere, de la nivelul județului Cluj, conform procedurilor specifice emise de către Ministerului Educației și Cercetării. Această repartizare are loc în data de 6 iulie 2020.

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesial, dual.  Aceștia vor urma procedura referitoare la echivalarea studiilor.

Toate informațiile și detaliile cu privire la admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul vocațional și învățământul profesional, dual, precum și Broșura de admitere 2020, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS