Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
108 New Articles

Candidații au aflat miercuri rezultatele examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

Diverse
Tools
Typography

În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020, este de 30.30%.

Din totalul celor 246 de candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 151 fac parte din promoţia curentă, iar 95 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 - 2020 este de 29.78%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 31.15%.

La probele scrise s-au prezentat 812 candidaţi din totalul celor 990  înscrişi ( 596 candidați din promoția curentă și 394 candidați din promoțiile anterioare). În județul Cluj au fost eliminaţi pentru fraudă/ tentativă de fraudă 3 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului național de bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate miercuri, 2 septembrie 2020, în centrele de examen din județul Cluj şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune a examenului național de bacalaureat, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile puteau fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot miercuri, 2 septembrie 2020, în intervalul orar 14:00 - 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/ transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie 2020), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie 2020

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS