Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

"Caravana cu Științe" deschide drumul către o educație STEM interactivă

Diverse
Tools
Typography

Asociația The Da Vinci System derulează proiectul "Caravana cu Științe", un program inovativ menit să aducă științele exacte mai aproape de tinerii și copiii și din mediul rural și să promoveze egalitatea de gen în domeniul STEM.

Proiectul are ca scop să încurajeze și să dezvolte pasiunea pentru știință în rândul acestor tineri, care din păcate sunt adesea lăsați în urmă de progresul științific rapid.

"Caravana cu Științe" vine în întâmpinarea nevoii acute de resurse și oportunități educaționale în zonele dezavantajate, oferind șansa la o educație STEM de calitate pentru tinerii din Comunitatea Urbană Arieș și formare în domenii cheie pentru alte 100 de fete din mediul rural și urban. Programul include sesiuni de mentorat susținute de voluntari tineri, pasionați de domeniul științific, care vor împărtăși din experiența și cunoștințele lor prin experimente interactive din biologie, fizică și chimie.

Această inițiativă pune un accent deosebit pe implicarea fetelor în științe, contracarând stereotipurile de gen și promovând un model educațional non-formal și incluziv. Prin această abordare, "Caravana cu Științe" nu doar că stimulează interesul și competențele STEM, dar contribuie și la formarea unei noi generații de tineri autonomi, curioși și capabili să aducă schimbări pozitive în comunitățile lor.

Împreună, putem construi o comunitate STEM puternică și o societate care să valorizeze și să sprijine potențialul fiecărui tânăr.

Proiectul “Caravana cu Științe” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care oferă tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș oportunități de dezvoltare în domenii insuficient deservite. Având un istoric de opt ani de implicare, asociația a contribuit la formarea a întregi generații de tineri implicați, prin intermediul inițiativelor civice și de educație non-formală.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook Da Vinci (https://www.facebook.com/EducatieDaVinci) sau vizitează-ne pe www.thedavincisystem.ro

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS