Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Tineri turdeni valoroşi (5) - Adela Ţigănilă

I. Opriş
Tools
Typography

Adela Ţigănilă este o adolescentă ce face parte dintre cei mai performanţi elevi turdeni. Absolventă 2016 a Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş” din municipiul Turda, va fi din această toamnă boboc al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Turda.

A optat pentru specializarea Ştiinţe ale Naturii, fiind preocupată încă din gimnaziu de studiul ştiinţelor. În acest sens, trebuie să amintim faptul că tânăra Adela Ţigănilă este olimpică la Olimpiada Naţională de Biologie unde a obţinut Locul 1 şi Medalia de Aur. În urma acestor rezultate, Adela Ţigănilă a fost invitată împreună cu profesoara ei, Veronica Radu (n.r. prof. Biologie – Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş”), la Gala Excelenţei Clujene în Educaţie în toamna anului precedent.

De asemenea, Adela Ţigănilă se numără printre cei 50 cei mai buni elevi la nivelul tuturor unităţilor şcolare din Turda, Câmpia Turzii şi toate celelalte localităţi apropiate, după cum vă arătam într-un material anterior. „Ceea ce mă bucură – ne spunea Adela Ţigănilă – este faptul că mi-am atins dezideratul, că voi intra la liceul pe care mi-l doresc. Acest succes, pe lângă toate cele de până acum, sunt atribuite şcolii gimnaziale care m-a susţinut permanent şi astfel am obţinut, fără eforturi considerabile, acest rezultat”.

Unul dintre profesorii apropiaţi ai Adelei Ţigănilă din timpul gimnaziului, având şi calitatea de diriginte, este prof. Liana Grecu, care ne-a vorbit cu multă bucurie despre fosta ei elevă: „Adela Ţigănilă este eleva avidă de cunoştinţe, căreia trebuie să-i spui o informaţie o singură dată pentru a o reţine şi pentru a o folosi în diferite situaţii, cu multă inventivitate şi raţiune.

Aşa se pot explica rezultatele şcolare – media 10.00 la sfârşitul claselor V-VIII şi şefă de promoţie – rezultatele la olimpiadele şcolare, Limba şi literatura română, Matematică şi nu în ultimul rând, Biologie, unde a obţinut Locul 1, faza naţională, la Olimpiada Naţională de Biologie.

Modestă prin felul ei de a se comporta, raţională prin modul de a acţiona, a ştiut să se impună în colectivele de elevi din care a făcut parte, în special colectivul clasei ei, prin corectitudinea şi omenia de care a dat dovadă de fiecare dată. S-a implicat cu multă dăruire în activităţile de voluntariat organizate în şcoală.

Adela Ţigănilă este un elev de excepţie prin modul ei de a fi, prin educaţia aleasă primită din familie, prin modul în care a reuşit să ordoneze şi să integreze educaţia primită la şcoală. Adela este eleva care îţi dă putere să treci uşor peste neplăcerile acestei profesii, care te mobilizează prin spiritul ei de cercetător să devii un căutător, un investigator în lumea ştiinţei, alături de ea.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS