Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Ce si cum se intampla, pe 1 iunie, la Salina Turda | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Cu ceva timp înainte ca acţiunea pregătită pentru copii cu ocazia Zilei Copilului să debuteze pe platoul din faţa Salinei Turda am stat de vorbă cu directorul Vasile Nemeş, despre ce şi cum se întâmplă sâmbătă, 1 iunie, la Salina Turda.

Reporter: domnule director, ce surprize aţi pregătit pentru sfârşitul de săptămână, mai precis pentru Ziua Copilului, data de 1 iunie?
Vasile Nemeş: Aşa cum cred că deja i-am obişnuit pe turdeni, de 1 iunie, ziua copilului, noi vom derula un eveniment care se va intitula generic "Copiii Salinei Turda".
Rep.: A existat un motiv pentru care aţi optat pentru acest titlu, să-l numim aşa?
V.N.: Da, titlul mi s-a părut interesant, mi-a fost sugerat de către o mulţime de copilaşi pe care i-am văzut şi, văzându-i în salină, am spus «parcă ar fi copiii noştri, parcă ar fi copiii Salinei Turda». poate este o chestie inedită, un mod deosebit de a spune chestiunea asta sens în care mi-a venit ideea şi atunci am spus: de 1 iunie, pe platoul din faţa Salinei Turda, mă rog, în parcare, vom organiza această zi inedită sub genericul «Copiii Salinei Turda».
Rep.: Aţi putea să dezvăluiţi de pe acum care sunt parte din lucrurile care îi aşteaptă pe cei mici la salină?
V.N.: Evident, o parte din ele...
Rep.: ...o parte, să rămână şi surprize...
V.N.: ...să rămână surpriză pentru ei. Vom avea un actor profesionist care se va ocupa de desfăşurarea evenimentului şi, evident, am putea spune câte ceva să dezvăluim: vor fi concursuri de mim, concursuri de interpretări, vor fi clowni, vor fi jocuri cu baloane şi alte şi alte surprize care sper să le placă copiilor Salinei Turda.
Rep.: Vă aşteptaţi la o participare mai numeroasă decât cu alte ocazii?
V.N.: Desigur, la evenimentul organizat de 1 mai, friptura de Turda am servit atunci circa 800 de porţii şi dacă mai era în cazan desigur s-ar fi consumat. A fost o zi plăcută, a fost o zi deosebită sub aspect climatic, sper ca şi ziua de 1 iunie să fie plăcută sub aspect climatic.
În ideea în care Cel de Sus, Sfântul Ilie, vine cu ploi, avem varianta de rezervă şi o să organizăm acest eveniment în cadrul Salinei Turda.
Rep.: Într-un loc anume amenajat pentru copii, în salină, în cazul în care plouă sau unde?
V.N.: Desigur, avem variante, variante bune, în care vor putea participa inclusiv bunicii, părinţii care însoţesc copiii. Este o zonă unde ei se vor simţi bine şi vom putea să desfăşurăm astfel de evenimente pentru copii.
Rep.: În cazul în care vremea este favorabilă şi activitatea se va desfăşura pe platou, bănuiesc că salina va fi deschisă în continuare vizitelor pe data de 1 iunie.
V.N.: Evident, ziua de 1 iunie este o zi turistică ca şi de obicei. chiar dacă acest eveniment se va derula în cadrul salinei noi nu vom opri vizitatorii. îăn acest sens, practic, vizitatorii îşi vor desfăşura cursul turistic normal iar ziua Copiilor Salinei Turda se va desfăşura paralel, concomitent. Sunt două acţiuni, care beneficiem de spaţiu necesar pentru a se desfăşura concomitent.
Rep.: în cazul în care timpul va fi nefavorabil şi acţiunea se va desfăşura în salină asta ar implica - ştiu eu - costuri în plus pentru participanţi? Ar fi taxă de intrare pentru copii sau...?
V.N.: Nu, nu... Taxele sunt cele obişnuite care le ştim, mă rog, copiii sub trei ani, aşa cum ştim, vor intra pe gratis şi vom găsi o soluţie pentru copiii care vor participa să fie OK şi pentru ei.
Rep.: Aveţi un mesaj să le transmiteţi celor pe care îi aşteptaţi sâmbătă să fie prezenţi la Salina Turda - atât copii, pentru Ziua Copiilor, cât şi turişti?
V.N.: Evident! Mesajul se adresează bunicilor - "Bunici, veniţi cu Copiii la Salina Turda!" - mesajul se adresează părinţilor - "Părinţi, veniţi cu copiii la evenimentul «Copiii Salinei Turda»!" - şi, deopotrivă, copiilor - "Copii, luaţi-vă părinţii şi bunicii şi haideţi la acest festival al vostru!".
{youtube}4Rjg9rBy96o{/youtube}

Vezi şi pe dailymotion.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS