Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Cum m-am “contrat” cu primarul Lojigan… pe facebook :)

Agora
Tools
Typography

Foarte schematic, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a distribuit pe facebook un articol scris de Ziarul 21 despre faptul că administraţia de la Câmpia Turzii a decis să-i pună la muncă pe beneficiarii de ajutor social.

Până aici nimic neobişnuit!...

Observând poza care însoţea articolul, mi s-a părut că e “fake”... adică nu e reală, nu înfăţişa o realitate, era falsă în raport cu realitatea, fiind un montaj făcut în vreun program de editare a imaginilor... Între noi fiind vorba, nici proporţiile nu erau păstrate, nici iluminarea din imaginile montate nu parea să corespundă... în fine, era evident că e un montaj şi nu un instantanu al unei realităţi existente de fapt. Nu că ar fi ceva rău în a face montaje, însă montajul era prea evident.

Şi acest lucru am vrut doar să îl subliniez printr-un comentariu la distribuirea primarului din Câmpia Turzii. Şi pentru că nu aveam deloc treaba cu articolul în sine ci doar cu imaginea, am încercat să subliniez în comentariul meu - scriind chiar cu majuscule ca să evidenţiez că nu la articol mă refer ci doar la imagine - am scris că DINCOLO DE TOATE poza e cam fake, comentariu la care primarul spunea că asta să fie singura problemă (că e fake poza), însă a continuat precizând că importantă e esenţa articolului, de parcă aş fi negat esenţa articolului, eu de fapt referindu-mă doar la poza şi dând de înţeles că doar la poză mă refer şi nu neg articolul chiar scriind cu majuscule DINCOLO DE TOATE. Însă chiar mai mult, primarul spunea că “fiecare cum crede”, de parcă eu mă leg de poză şi atribui respectivul “fals” şi informaţiei... Nici pe departe! Că doar tocmai din acel motiv am folosit majuscule, ca să înlătur orice dubiu ca referirile ar fi făcute la altceva în afară de poză.

Dar să redăm, mai jos, cum a decurs conversaţia de fapt:

La distribuirea primarului eu am postat următorul comentariu: “DINCOLO DE TOATE, poza e cam fake... dar, na…

În replică la comentariul meu, Dorin Lojigan a comentat: “Asta sa fie singura problema! Eu zic ca de fapt conteaza esenta articolului. Dar no.... fiecare cum crede

Uşor nelămurit am răspuns şi eu: “oare de ce am scris cu majuscule, degeaba? repet: dincolo de toate... inseamna ca neg articolul sau informatia in sine?... prea multa oftica total gratuit :) prea multa incrancenare si cheltuiala de energie pe degeaba... :)... of-of... doar ca sare in ochi poza aia.…

Dar primarul a considerat necesar să se explice (dar subliniind doar un singur aspect şi totodată încercând şi o tuşă subţire de ironie): “Marian Oprea eu nu sunt incrancenat si cu atat mai mult ofticat. Dimpotriva sunt chiar bine dispus. Energia mi-o cheltui cu altceva crede-ma. Dca la tine te referi, imi cer scuze.

Observând că primarul marşase doar pe unul din aspectele din comentariul meu, eu l-am întrebat: “doar asta cu incrancenarea s-a retinut din comentariul meu, doar asta a meritat raspuns? :)... deci e o evidenta ca poza e fake, dar repede reactia a fost ca una-alta...... :)

Dar Dorin Lojigan m-a şi lămurit imediat (aproape păstrând aceeaşi tuşă): “Marian Oprea altceva chiar nu am avut ce sa inteleg. Ma scuzi

Atunci eu am încercat să lămuresc la rândul meu la ce mă refeream, cumva surprins că Dorin Lojigan nu a înţeles (ori s-o fi făcut că nu înţelege?): “...cum ar fi faptul ca nu am negat veridicitatea articolului, de exemplu??? ca mi s-a atras atentia in acest sens...

(Probabil) Ca să continue să mă convingă că nu e atent la modul decurgerii conversaţiei (sau chiar n-o fi înţeles ceva relativ simplu) primarul a comentat din nou: “Marian Oprea nu stiu cine ti-a atras atentia. Eu sigur nu. Am probleme mai importante decat sa urmaresc altceva decat comentariile care ma privesc. Iti doresc o seara frumaosa”.

Hm... Deci Dorin Lojigan era convins că nu mi-a atras atenţia, cum ar veni. Era sigur-sigur... că doar a scris “eu sigur nu”...

Am mai făcut un efort şi am dat copy/paste comentariului scris de însuşi primarul Câmpiei Turzii în la care mă refeream cu atragerea atenţiei aşa că am comentat şi eu: “Vai greu e... citez «Adta sa fie singura problema! Eu zic ca de fapt conteaza esenta articolului. Dar no.... fiecare cum crede»... adica treceam cu vederea sau desconsideram esenta articolului... cum sa fiu mai explicit de atat?

Şi... gata... nu am mai primit niciun răspuns... Oare o fi înţeles primarul, într-un final, la ce mă refeream?

Oricum, hai să vedem şi mai la concret:

Una peste alta, conversaţia mi-a făcut plăcere, doar că parcă a şi lăsat ceva semne de întrebare... Oare chiar nu a înţeles primarul cum decurgea conversaţia? Oare lumea a ajuns să nu mai fie atentă nici la ce scrie cu propriile mâini? Uită oamenii de la un minut la altul ce scriu/postează în mod public?

De aceea am zis să scriu aceste rânduri şi să vă cer părerea întrebându-vă cine credeţi că a fost mai absent în conversaţie? S-a greşit undeva (şi daca da, unde?)? Am ajuns deja la nivelul la care oamenii nu mai reuşesc să facă diferite conexiuni logice simple şi unora le trebuie desenată evidenţa? Sau poate sunt prea absenţi ca să realizeze până şi evidenţa? etc. etc.

Ca s-o sumarizăm cumva, cu alte cuvinte, acest acest demers e unul cât se poate de sincer şi e, totdată, o invitaţie adresată tuturor de a răspunde la nişte întrebări simple precum “Cine, ce a greşit?”, “Cine, unde a greşit?” sau “Cine, ce n-a înţeles?”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS