22
Tue, Jan
73 New Articles

Băsescu votează la Câmpia Turzii la două mâini: Bretoiu şi Pantea

PMP
Typography

Încă de la începutul şedinţei Consiliului Local Câmpia Turzii de joi, 24 martie, unul dintre consilierii locali a dorit neapărat să transmită un mesaj ca să se ştieeeee.....!

Era vorba de consilierul local Horaţiu Bretoiu - mândru actant în partidul lui Traian Băsescu, partid care are doi reprezentanţi în forul deliberativ local de la Câmpia Turzii: Horaţiu Bretoiu şi Cornelia Pantea - care a dorit să facă neapărat un anunţ: "doresc să anunţ onoraţii colegi că începând cu şedinţa de astăzi, consilierii Partidului Mişcarea Populară anunţă că ies din orice alianţă politică şi vor vota în funcţie de linia partidului pe care îl reprezentăm".

Ce ne spune, de fapt, Horaţiu Bretoiu? Păi odată ne spune că a fost într-io alianţă în care vota cum hotăra alianţa şi ne mai spune că a ieşit din alianţă şi va vota - împreună cu a sa colegă - "în funcţie de linia partidului". Păi şi linia partidului cine o trasează - chiar şi şerpuind uneori - dacă nu boss-ul boşilor, şeful cel mare, să trăiască şi să-i moară duşmanii lui care-i are, Băsescu, frateeee...?

Cu alte cuvinte, nici în alianţă şi nici post-alianţă Bretoiu sau Pantea nu au votat sau nu votează potrivit propriilor lor conştiinţe, ci potrivit unor "conştiinţe" superioare, care-i depersonalizează şi-i anulează ca factori decizionali conştienţi de sine. Să nu se înţeleagă că este doar cazul celor doi! Cam toţi politicienii aleşi votează cum le zicce partidul, nu cum le zice conştiinţa şi acest lucruri trebuie ştiute inclusiv la momentul la care mergem din nou la vot.

Revenind, însă, despre ce alianţă să fi vorbit Horaţiu Bretoiu?

Păi e foarte simplu: a fost, odată, PD-L care s-a împărţit în două. O parte s-a prespălat în PNL iar alta a rămas la timonă, cu marinarul. Acesta a fost, cumva, şi cazul celor doi - Bretoiu şi Pantea - care, ieşind din PD-L, au trecut într-o altă bărcuţă, dar una cu ambiţii de vapor.

Dar vechile obiceiuri pedeliste nu se uită şi iubirea a continuat de o aşa manieră încât la nivelul Consiliului Local Câmpia Turzii s-a moşit o alianţă din care făceau parte pedeliştii prespălaţi, peneliştii-detergent (de prespălat pedeliştii) şi - oh, da! - pedeliştii pemepişti.

Istoria a făcut ca şi conservatorii să îşi ia copii şi să plece la mama. Aşa că unii au plecat la mama Grapini (PPU), alţii la tata Tăriceanu (ALDE).

Ei bine, aldiştii s-au alăturat alianţei de la Câmpia Turzii şi s-a format o alianţă frumoasă în care votau toţi, într-o fericire veşnică, fără gândul la cetăţenii care i-au votat pe ei, ci după cum hotăra alianţa - că doar asta s-a înţeles din spusele lui Horaţiu Bretoiu.

Ei bine, dar asta a durat până-ntr-o zi: ziua în care Horaţiu Bretoiu a făcut anunţul!

În vremurile ei cele mai bune alianţa era formată din zece consilieri (şase penelişti, doi aldişti şi doi pemepişti) ceea ce înseamnă că într-un consiliu local format din 19 consilieri, cei zece îşi treceau fluierând proiectele care aveau nevoie de o majoritate simplă.

Odată cu declararea ieşirii din alianţă a celor doi PMP, pe lângă prietenul UDMR Bene Andrei, alianţa ar mai avea nevoie de un cineva ca să refacă vremurile de dinainte de nefericitul alianţă interruptus.

Acuma nu ştim dacă Bretoiu voia doar să prezinte un statement pur şi simplu în viitoarea unei eventuale negocieri (?!) ori pur şi simplu cei doi pemepişti vor vota la fel pentru că - nu-i aşa? - a naibii cum coincide linia PMP cu preceptele noilor liberali!...

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS